Elon Musk’un Mars’a İlk İnsanları Taşıma Planı: Tarih Verdi

Elon Musk, uzun bir aradan sonra Mars’a taşıyacağı ilk insanlar için tarih verdi. SpaceX’in kurucusu ve CEO’su, Mars’a koloni kurma hedefinin ciddi bir adımını attıklarını duyurdu. Musk, bu konuda yaptığı açıklamalarda, Mars’a gönderilecek ilk Starship’lerin, dünya ile mars arasındaki en düşük enerji ile gerçekleşecek yolculuk fırsatlarında fırlatılacağını belirtti.

Duyurulan tarihe göre, Mars’a mürettebatsız inişler iki yıl sonra başlayacak ve bu inişler başarılı olursa, 4 yıl içerisinde ilk insanlı uçuşlar gerçekleşecek. Musk’ın ifadesiyle, bu aşamada elde edilecek başarılar, Mars’ta kendi kendine yetebilen bir şehir kurma hedefinin önünü açacak. Uçuş sayısının artırılmasıyla Mars’a insan taşıma hızının da yükselebileceği vurgulanmakta.

Musk, Mars’a taşımacılıkta yaşanan en büyük sorunun maliyet olduğunu düşünüyor. Mevcut durumda, Mars yüzeyine bir tonluk faydalı yük taşımanın maliyeti yaklaşık bir milyar dolar. Ancak bu maliyetin, Mars’ta kendine yeter bir yaşam alanı kurabilmek için 100.000 dolarlık bir seviyeye indirilmesi gerektiğini belirtti. Bu zorlu hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söylüyor.