İstanbul Sanatseverleri Bekliyor: Konser, Sergi ve Gösterilerle Dolu Bir Hafta

İstanbul, bu hafta da sanatseverlere çok çeşitli etkinlikler sunarak dikkat çekiyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 9-12 Eylül’de Özlem Çıngırlar’ın yönetmenliğini üstlendiği “Kayıtsız” filmi sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca, AKM’de 14-15 Eylül’de çocuklar için özel atölyeler düzenlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları’nda bugün “Diktat” oyunu Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde izleyiciye sunulacak. Maximum Uniq Açıkhava’da 13 Eylül’de Dolu Kadehi Ters Tut konseri gerçekleştirilecek.

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde sanatseverler çok sayıda konsere katılma imkânı bulacak. Bugün Melike Şahin, yarın Emir Can İğrek, 13 Eylül’de Murat Karahan, ve 14 Eylül’de ise Emre Fel sahne alacak.

Haftanın Sergileri

İstanbul’da birbirinden farklı ve etkileyici sergiler de ziyaretçilerini bekliyor. Lübnanlı sanatçı Rouf Rifai’nin resim sergisi Kelimat Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Yapı Kredi’nin 80. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleşen “Yeryüzü Halleri” sergisi Yapı Kredi Galeri’de izleyicilerle buluşuyor. Japon sanatçı Chiharu Shiota’nın eserlerinden oluşan “Dünyalar Arasında” sergisi İstanbul Modern’de sergileniyor.

Galata/Kuledibi Mevlevihanesi’nin mahzenindeki hat levhası, tespih, tombak, kavukluk ve levha gibi eserlerin sergilendiği “Mahzen-i Esrar” sergisi meraklılarını bekliyor. Ayrıca, İBB Miras ve Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ortaklığında düzenlenen “Yeraltının Kapıları-Geçiş ve Yansıma ile Mekâna Dokunma: Vlastimil Beranek” sergisi Yerebatan Sarnıcı’nda görülebilir. Türkiye İş Bankası’nın 100. yılı vesilesiyle yenilenen Türkiye İş Bankası Müzesi de “İş’in 100 Yılı” kalıcı sergisinde sanatseverleri ağırlıyor.