Devlet Tiyatroları, Mart ayında seyircilere zengin bir program sunuyor

Mart ayı, Devlet Tiyatroları için sanat dolu bir ay olacak. Devlet Tiyatroları, 8 yeni oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu oyunlar arasında klasiklerden çaÄŸdaÅŸ eserlere, yerli yazarlardan yabancı yazarlara, çocuk oyunlarından müzikallere kadar geniÅŸ bir yelpaze bulunuyor. Ä°ÅŸte Devlet Tiyatroları’nın mart ayında sahneleyeceÄŸi yeni oyunlar:

“Bir Delinin Hatıra Defteri”: Nikolay Gogol’un ünlü eserinin uyarlaması olan bu oyun, bir memurun akıl saÄŸlığını kaybetmesini ve kendini Ä°spanya kralı sanmasını konu alıyor. Oyunun yönetmenliÄŸini Hakan Çimenser yapıyor. Oyun, Ankara Devlet Tiyatrosu’nda 2 Mart’ta prömiyer yapacak.

“Kadınlar”: Aristophanes’in antik komedisi “Lysistrata”nın günümüze uyarlanmış hali olan bu oyun, kadınların savaÅŸa karşı baÅŸlattığı cinsel grevi anlatıyor. Oyunun yönetmenliÄŸini Özgür Kaymak yapıyor. Oyun, Ä°stanbul Devlet Tiyatrosu’nda 3 Mart’ta prömiyer yapacak.

“Küçük Kara Balık”: Samed Behrengi’nin çocuk edebiyatının klasikleri arasında yer alan kitabından uyarlanan bu oyun, küçük bir balığın maceralarını ve hayallerini anlatıyor. Oyunun yönetmenliÄŸini Özgür Erkek yapıyor. Oyun, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda 4 Mart’ta prömiyer yapacak.

“SavaÅŸ ve Barış”: Lev Tolstoy’un baÅŸyapıtından uyarlanan bu müzikal, 19. yüzyıl Rusya’sında yaÅŸanan savaşın ve aÅŸkın hikayesini anlatıyor. Müzikalin yönetmenliÄŸini ve müziklerini Murat Atak yapıyor. Müzikal, Antalya Devlet Tiyatrosu’nda 5 Mart’ta prömiyer yapacak.

“Küçük Prens”: Antoine de Saint-Exupéry’nin dünyaca ünlü kitabından uyarlanan bu oyun, küçük bir prensin gezegenler arası yolculuÄŸunu ve karşılaÅŸtığı ilginç karakterleri anlatıyor. Oyunun yönetmenliÄŸini Cem Emüler yapıyor. Oyun, Bursa Devlet Tiyatrosu’nda 6 Mart’ta prömiyer yapacak.

“Bir Yaz Gecesi Rüyası”: William Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri olan bu oyun, bir ormanda geçen fantastik ve romantik maceraları anlatıyor. Oyunun yönetmenliÄŸini Mehmet Ergen yapıyor. Oyun, Ä°zmir Devlet Tiyatrosu’nda 7 Mart’ta prömiyer yapacak.

“Kafkas TebeÅŸir Dairesi”: Bertolt Brecht’in ünlü eserinin uyarlaması olan bu oyun, bir savaÅŸ ortamında bir çocuÄŸu sahiplenmek için mücadele eden bir kadının hikayesini anlatıyor. Oyunun yönetmenliÄŸini Serdar BiliÅŸ yapıyor. Oyun, Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda 8 Mart’ta prömiyer yapacak.

“Sihirli Flüt”: Wolfgang Amadeus Mozart’ın ünlü operasının uyarlaması olan bu müzikal, bir prensin sevgilisini kurtarmak için girdiÄŸi fantastik serüveni anlatıyor. Müzikalin yönetmenliÄŸini ve müziklerini Selim ArslanbaÅŸ yapıyor. Müzikal, Adana Devlet Tiyatrosu’nda 9 Mart’ta prömiyer yapacak.

Devlet Tiyatroları’nın mart ayında sahneleyeceÄŸi yeni oyunlar, tiyatro severlere sanat dolu bir ay yaÅŸatacak. Bu oyunları kaçırmamak için biletlerinizi önceden almayı unutmayın. Blogumuzu takip etmeye devam edin, tiyatro dünyasından haberler, eleÅŸtiriler ve röportajlar için.