2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Başlıyor: Kırtasiye Ürünlerinde Fiyat Artışı Aileleri Zorluyor

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Milyonlarca öğrenci okul sıralarında yerini almaya hazırlanırken, aileler de okul alışverişi telaşına düştü. Ancak bu yıl kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışları, ailelerin bütçelerini önemli ölçüde zorluyor.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, kırtasiye malzemelerindeki fiyat artışının bu yıl neredeyse yüzde 300’e ulaştığını belirtti. İlgezdi, geçen yıl ilköğretim seviyesindeki bir öğrencinin okul çantasını 1200 TL’ye doldurabilen ailelerin, bu yıl aynı çantayı doldurmak için en az 2000 TL, hatta ortalama 3500 TL harcadığını ifade etti. Bu durum, kırtasiye ürünleri maliyetinin sadece bir yılda neredeyse üç katına çıktığını gösteriyor.

CHP’li İlgezdi’nin Tepkisi

Gamze Akkuş İlgezdi konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “2023 yılında yalnızca kırtasiye malzemelerinin en uygun ölçekte tedariki 1200 TL’ydi. Bu yıl en uygun fiyatlarla kırtasiye malzemelerinin maliyeti 3500 TL. Bir yılda kırtasiye ücretinin artışı neredeyse yüzde 300.” İlgezdi, bu artışların AKP iktidarının eğitim politikalarının bir sonucu olduğunu ve devlet okullarına yeterli kaynak aktarılmadığını belirtti.

İlgezdi, açıklamasında ayrıca şunları ekledi: “Çocukluğumuzun bir şarkısı vardı ‘okul yolu düz gider, çocuklar bayram eder’ diye. Şimdi okul yolu veliler için zorluğa gidiyor, çocuklar bayram sevinciyle yeni alınan defterlerin, boya kalemlerinin sevincini yaşayamıyor.” İlgezdi, AKP iktidarının özel okullara yönelik harcamalarının benzer şekilde devlet okullarına da aktarılması halinde eğitim-öğretimin daha sağlıklı sürdürülebileceğini vurguladı.

  • NHY / ANKA, Haber Ajansları