Diyarbakır’da Kayyum Dönemi Misafirhanesi Artık Kız Yurdu Olacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik projeleri kapsamında önemli bir adım atarak, kayyum döneminde geçici bürokratların konakladığı misafirhaneyi kız öğrenci yurduna dönüştürüyor. Bu değişiklik, üniversite eğitimi için İl dışından gelen kız öğrencilerin barınma sorununu çözmeyi amaçlıyor.

Yeniden açılan kız öğrenci yurdu, 136 oda ve 391 yatak kapasitesiyle zemin dahil 8 kattan oluşuyor. Yurdun imkanları arasında yemekhane, kütüphane, bilgisayar odası, kantin, etüt odası, ütü odaları, çamaşırhane, ziyaretçi odası, revir, idari ve personel büroları, terzi, temizlik odası, sığınak ve teras gibi çeşitli olanaklar bulunuyor.

Dar Gelirli Ailelerin Çocukları İçin Özel Bir Fırsat

Özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına barınma imkanı sunacak olan Büyükşehir Belediyesi Kız Yurdu, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında öğrencilere kapılarını açacak. Ayrıca, misafirhanede kalan hasta ve hasta yakınları için yeni bir binada hizmet verilmeye devam edilecek, dolayısıyla bu değişiklikten kimse mağdur edilmeyecek.

2016 yılında Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı tarafından açılışı yapılan yurtta, kayyumlar tarafından değiştirilen nitelik yeniden eski haline dönüştürülüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle sosyal belediyeciliğin güzel bir örneğini sergiliyor.

NHY / ANKA