Çorlu tren faciası davasında yarın karar!

TekirdaÄŸ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 25 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, 300’den fazla kiÅŸinin yaralandığı tren faciasının karar duruÅŸması yarın (2 Mart 2024) TekirdaÄŸ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak. DuruÅŸmaya, DuruÅŸmaya CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel’in de katılması bekleniyor.

5 yıldır süren davada yarın yapılacak duruÅŸmayla karar verilmesi bekleniyor. Savcının esas hakkındaki mütalaasında TCDD 1. Bölge Demiryolu Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu, Halkalı 14’üncü Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt ve Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Åžefi Özkan Polat’ın “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan cezalandırılmaları talep edilmiÅŸti.

Duruşmada, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları adaletin sağlanması için çağrı yaparak duruşmaya katılım çağrısında bulundular. Faciada hayatını kaybedenlerin aileleri, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla insanları duruşmaya katılmaya davet ettiler.

Çorlu tren faciası, Türkiye’de demiryolu güvenliÄŸi konusunda önemli bir dönüm noktası olmuÅŸ ve olayın ardından demiryolu altyapısında ve denetimlerinde ciddi reformlar talep edilmiÅŸti. Facianın ardından yürütülen mahkeme süreci, faciada ihmali bulunanların yargılanması ve adaletin saÄŸlanması açısından büyük önem taşıyor.

NHY/ Anka