Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş: ‘Üsküdar Yaşatmayı Seçecek’

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, sosyal medya üzerinden, sokak hayvanları için başlatılan yeni projeleri duyurdu. “Üsküdar yaşatmayı seçecek” sloganıyla çıkan bu projeler, hayvanların yaşam şartlarını iyileştirmeyi ve halkın huzurunu sağlamayı amaçlıyor. Yeni projeler kapsamında Bahçelievler ve Bulgurlu mahallelerinde iki yeni klinik açılacak.

Başkan Dedetaş, sokak hayvanlarına yönelik yapılacak çalışmalar arasında çip uygulamasına geçileceğini de belirtti. Bu teknoloji sayesinde sokak hayvanlarının takibi daha kolay olacak ve kaybolma gibi durumlar minimuma indirgenecek. Ayrıca, Üsküdar genelinde yaygın bir kısırlaştırma seferberliği de başlatılacak, böylece sokak hayvanlarının kontrolsüz şekilde üremesi engellenecek.

Yeni projeler arasında bir diğer önemli adım ise, belediye bünyesindeki sağlık hizmetlerinin genişletilmesi olacak. Aşılama, bakım, rehabilitasyon, ve tedavi gibi hizmetler güçlendirilecek. Bu bağlamda, yeni bir rehabilitasyon merkezi de hizmete girecek. Mevcut geçici hayvan bakım merkezi ise yenilenerek daha iyi hizmet verebilir hale getirilecek.

Proje kapsamında, muhtarlanarak mama dağıtımına başlanmış durumda. Ayrıca, ‘Pati Dostu’ gönüllü çalışmalarının da startı verilmiş durumda. Bu çalışmalar sayesinde, sokak hayvanlarına daha fazla destek sağlanacak ve toplumsal farkındalık artırılacak.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, son olarak yaptığı açıklamada, “Üsküdar’da hiçbir canlının zarar görmesine izin vermeden hem komşularımızın huzurunu temin edeceğiz hem de sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artıracağız. Üsküdar yaşatmayı seçecek ve bu konuda öncü olacak,” dedi.