Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal başkan yardımcılığına seçildi

Ä°spanya’nın baÅŸkenti Madrid’de gerçekleÅŸtirilen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı’nda, CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal BaÅŸkan Yardımcılığı görevine seçildi. Bu seçimle birlikte CHP, 12 yıl aradan sonra Sosyalist Enternasyonal’in Yürütme Kurulu’nda Genel BaÅŸkan düzeyinde temsil edilecek.

Özel’in bu göreve gelmesiyle birlikte, sosyal demokratların dünya genelindeki otoriterleÅŸme ve aşırı saÄŸ yükseliÅŸine karşı birlikte hareket etme çaÄŸrısı yapılması ön plana çıkıyor. Özel, seçilmesiyle ilgili olarak, “Avrupa’da ve dünyada yükselen aşırı saÄŸa ve otoriter popülizme karşı sosyal demokratların birlikte hareket etmesi gerektiÄŸini savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Sosyalist Enternasyonal BaÅŸkan Yardımcılığına seçilmesinin önemine vurgu yaparak konuÅŸan Özgür Özel, “SeçilmiÅŸ olduÄŸum bu görev, dünyada sosyal demokrasiyi geliÅŸtirmek için siyasi akrabalarımızla daha sık temas kurmamızı saÄŸlayacak” dedi. Özel, özellikle Filistin’deki dram gibi uluslararası meselelerde sosyal demokratların sesinin daha gür çıkması gerektiÄŸine dikkat çekti.

Özgür Özel, bu göreve geldiÄŸi için duyduÄŸu memnuniyeti ifade ederken, önceki görev sahibi Sayın Ãœnal Çeviköz’e de teÅŸekkür etti. Özel, partisini ve ülkesini en iyi ÅŸekilde temsil ederek, dünyanın otoriterleÅŸme trendine karşı mücadeleye katkı saÄŸlayacağına inandığını belirtti.

Sosyalist Enternasyonal’deki yeni görevi, Özgür Özel’in uluslararası platformda CHP ve Türkiye’yi temsil etme sorumluluÄŸunu artırırken, sosyal demokrat deÄŸerlerin savunulması ve dünya genelindeki demokratik deÄŸerlerin güçlendirilmesine yönelik bir adım olarak görülüyor.

NHY/ ANKA