CHP’nin Gebze’deki “Geçinemiyoruz” Mitingi: Ekonomik Sıkıntılar Meydanlara Taşınıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ekonomik sıkıntılar ve yaÅŸam maliyetlerindeki artışa dikkat çekmek amacıyla Gebze’de bir miting düzenledi. “Geçinemiyoruz” sloganıyla gerçekleÅŸtirilen bu etkinlik, Kocaeli Gebze Kapalı Pazar Alanı’nda yoÄŸun bir katılımla baÅŸladı. Kapılar saat 15.00’ten itibaren açıldı ve alanı dolduran yurttaÅŸlar, ekonomik zorluklara karşı bir araya geldi.

Miting, CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel’in katılımıyla saat 17.00’de baÅŸladı. Özel, hükümetin ekonomi politikalarını eleÅŸtirerek, asgari ücret ve emekli maaÅŸlarına yapılması beklenen zammın yetersizliÄŸine vurgu yaptı. Türk-Ä°ÅŸ tarafından açıklanan açlık sınırının asgari ücreti aÅŸtığını ve yoksulluk sınırının ise 57 bin 736 lira olarak belirlendiÄŸini dile getirdi.

Özel, mitingde yaptığı konuÅŸmada, “Sesinizi yükselttiniz, hoÅŸ geldiniz. YoksulluÄŸa alışmayı kabul etmeyenler burada. Burada kim varsa tek bir dertleri var: Geçinememek. Hakkımızı almadan durmayacağız. Enflasyon eziyor, zam gelmiyor. Yazıklar olsun böyle düzene,” ifadelerini kullandı.

Mitinge katılan binlerce kiÅŸi, ekonomik sıkıntılarını dile getirirken, öğrenciler, emekliler, iÅŸsizler ve dar gelirliler de dahil olmak üzere çeÅŸitli kesimlerden insanlar, hükümetin ekonomi politikalarına tepkilerini gösterdi. Öğrenciler adına konuÅŸan Yusuf AvÅŸar, eÄŸitim masrafları nedeniyle yaÅŸanan zorluklara deÄŸinerek, “Evet çalışıyoruz çünkü geçinemiyoruz. Yıllardır parasız eÄŸitim talebinde bulunuyoruz. Bir kitabı nasıl alırız diye düşünmek yerine ne yer ne içeriz diye düşünüyoruz,” dedi.

Miting, CHP’nin asgari ücretlinin ara zam talebini hükümete duyurmak ve ekonomik sıkıntıları meydanlara taşımak amacıyla düzenlendi. Özgür Özel’in çaÄŸrısıyla, “Bütün geçinemeyenleri 30 Haziran’da Kocaeli’ne bekliyoruz,” sözleriyle mitingin önemi vurgulandı.

Bu etkinlik, Türkiye’nin ekonomik durumuna dair önemli bir mesaj olarak görülüyor ve hükümete, yaÅŸanan ekonomik sıkıntıların çözümü için baskı yapılmasını amaçlıyor. Mitingin ardından, bu konuların siyasi gündemde daha fazla yer alması ve somut adımlar atılması bekleniyor. (NHY, Haber Merkezi)