Murat Kurum’a Ä°stanbul Büyük Åžehir Belediye BaÅŸkanlığı adaylığı, eÅŸine RTÃœK’te müdürlük

AKP’nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adaylığı açıklanan Murat Kurum’un eÅŸi Åžengül Kurum’un RTÃœK’te müdür olarak görevlendirilmiÅŸti.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, 27 Aralık 2022 tarihinde kaleme aldığı yazısında, AKP’nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı olarak açıklanan  Murat Kurum’un eÅŸi Åžengül Kurum’un RTÃœK’te müdür olarak görevlendirildiÄŸini yazmıştı.

Pehlivan, yazısında, “Kurum’un matematik öğretmeni olan eÅŸi Åžengül Kurum RTÃœK’te müdür olarak görevlendirildi. DuyduÄŸum kadarıyla, öğretmen Kurum hakları hariç RTÃœK’ten 38 bin lira maaÅŸ alıyor.” ifadelerini kullandı.

Pehlivan, Kurum’un eÅŸinin RTÃœK’te müdür olarak görevlendirilmesini, “AKP’nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı olacak isim Murat Kurum’un ailesinin de bu göreve hazırlanması olarak yorumlanıyor.” ÅŸeklinde deÄŸerlendirmiÅŸti.

RTÃœK’te kadrolaÅŸma iddiaları

Pehlivan, yazısında, RTÃœK’te kadrolaÅŸma iddialarına da yer verdi. Pehlivan, “Kurumda toplam sekiz daire baÅŸkanı varken 46 daire baÅŸkan yardımcısı olduÄŸunu yazdım. Duydum ki RTÃœK’teki o sayı 50’ye dayanmış. Malum, yaklaşık 50 bin lira maaÅŸ için hısım akrabaya koltuk bulmanın yansıması bu.” ifadelerini kullandı.

Pehlivan, yazısında, RTÃœK’te müdür olarak görevlendirilen isimler arasında, AKP’nin Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı olacağı öne sürülen Turgut Altınok’un iki kızı, Tarım Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in öğretmen eÅŸi ve TBMM KÄ°T Komisyonu BaÅŸkanı Mustafa SavaÅŸ’ın eÅŸinin de yer aldığını yazdı.

Pehlivan, yazısının sonunda, “RTÃœK’e yerleÅŸtirilen yaklaşık 40 personel hiçbir ÅŸekilde kuruma uÄŸramazken ATM memuru olarak maaÅŸlarını almaya devam ediyorlar. Bunların yanında kurumun yetiÅŸmiÅŸ personelinin çeÅŸitli bahanelerle TOBB kulelerinde kiralanan katta RTÃœK Strateji GeliÅŸtirme Dairesi’nde görevlendirilerek kızaÄŸa çekildiÄŸini yazdı.

Pehlivan, yazısını, “Belli ki RTÃœK’e yeni akrabalar yolda!” ifadesiyle noktaladı.