Mersin’den Yükselen Çığlık

Mersin’de doÄŸdum.. Mersin’de büyüdüm.. Ä°ÅŸte bu denizde yüzme öğrendim.. Bu denizin balıklarını yiyip bu kıyıda yaÅŸadım..
Ve şimdi Akkuyu sahası imzalanan ikili devletlerarası anlaşma sonucunda Rus kamu şirketine bedelsiz olarak teslim edildi. Rus kamu şirketi buraya Nükleer Santral inşa edecek.

Mersin halkı tarım ve balıkçılık yapar (artık yapamayacak) mersin’de yaz sezonu 7 aydır çoluk çocuk, genç yaÅŸlı yüzmeye pikniÄŸe bu kıyılara gelir (artık bu sahil kapatılacak) santral hiç kazaya uÄŸramasa dahi tesisin soÄŸutması Akdeniz’den çekilen ve tekrar geri pompalanan su ile yapılacak ve Akdeniz hiç görmediÄŸi çapta bir radyasyon hapsedecek içine.

Bin bir çeşit canlı yok olacak, yunuslar özellikle caretta carettalar burada yaşayamaz olacak. Mühendislerin deprem fay hattı geçtiği, deniz suyunun santrali soğutmaya yetecek kadar soğuk olmadığı raporuna rağmen ÇED raporuna sahte imzalar atıp 500 bin ağacı kesip köyü boşaltıp temellerini attılar..

Mersin halkı, Greenpeace, NKP( Nükleere Karşı Platform), çevre örgütleri ve Türkiye’nin her yerinden yüreÄŸi güzel insanlar ile 13 yıldır bununla mücadele ediliyor. Hala zaman varken nükleer santrale dur diyelim. Ne Mersin, ne Sinop ne de Türkiye’nin her hangi bir kıyısı dünyanın çöplüğü olmasın..

Buna imza atıp çıkar sağlayan insanların yeteri kadar paraları var, onlar en ufacık tehlike anında başka bir ülkede gidip yaşayabilirler, çocuklarına yeni imkanlar sunabilirler.

Senin gidecek başka bir ülken, başka bir yerin, çocuklarına daha güzel bir deniz, daha temiz toprak, gökyüzü verecek paran varmı???

Elif Aktu