Kılıçdaroğlu’ndan ‘tarikatta çocuk istismarı’ tepkisi: Bunu yapan şerefsizdir!

BirGün Gazeresi’nin ortaya çıkardığı tarikatta 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı skandalına ilişkin açıklama yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “6 yaşında çocuk! Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir! Şerefsiz ve haysiyetsiz muamelesi de görecektir!” tepkisini gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BirGün’ün ortaya çıkardığı tarikatta 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı skandalına ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “6 yaşında çocuk! Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir!” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Şerefsiz ve haysiyetsiz muamelesi de görecektir! Hak ettiğinizi bulacaksınız!” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında 2018 yılındaki bir paylaşımını da hatırlattı. Söz konusu paylaşımda, ““6 yaşındaki çocukla evlenilebilir” diye fetva veren ve bu fetvayı verenleri destekleyen iktidara oy vermek, evlatlarımızı karanlık bir geleceğe mahkum etmek demektir. Çocuklarımız için, gelin Türkiye’yi birlikte aydınlığa çıkaralım!” ifadeleri yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

BirGün yazarı Timur Soykan, 3 Aralık’taki “Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…” başlıklı yazısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, kadının çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını yazmıştı. Yaşananlar, H.K.G.’nin şikayetiyle ortaya çıkmıştı.

Soykan, bugün BirGün’de yayınlanan “Utancın fotoğrafları” başlıklı yazısında da H.K.G.’nin çocuk yaşta gelinlik giydirildiği ve ‘nişan’ına ait dehşet verici fotoğrafları yayımladı.

Sosyal medyada tepki yağan olaya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yapmış ve davaya müdahil olunduğunu bildirmişti.