Kadın cinayetinde 12 polis hakkında ihmal dava açıldı

Ä°zmir’de geçen yıl iÅŸ yerinde eÅŸi tarafından öldürülen Hülya Åžellavcı YeÄŸin’in cinayetinde ihmali olduÄŸu iddia edilen 12 polis hakkında dava açıldı. Polisler, görevi ihmal suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Hülya Åžellavcı YeÄŸin, 22 Ekim 2022 tarihinde boÅŸanma aÅŸamasındaki eÅŸi Kaffar YeÄŸin tarafından Bornova ilçesindeki Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’ndeki iÅŸ yerinde tabancayla vurularak öldürülmüştü. Cinayetten önce Hülya Åžellavcı YeÄŸin’in eÅŸi hakkında polis merkezine defalarca baÅŸvurduÄŸu ve uzaklaÅŸtırma kararı aldırdığı ortaya çıkmıştı. Ancak Kaffar YeÄŸin’in uzaklaÅŸtırma kararını ihlal etmesine raÄŸmen polislerin gerekli iÅŸlemi yapmadığı iddia edilmiÅŸti.

Ä°zmir Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, cinayetle ilgili olarak 12 polis memuru hakkında soruÅŸturma baÅŸlattı. SoruÅŸturma sonucunda hazırlanan iddianamede, sanık polis memurlarının görevlerinin gereÄŸini yapmakta ihmal ya da gecikme gösterdikleri belirtildi. Ä°ddianamede Türk Ceza Kanunu’nun 257/2 maddesi gereÄŸince, her bir polis memuru için “görevi ihmal” suçundan ayrı ayrı 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianame, İzmir 16. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Dava dosyasına göre, ilk duruşma 15 Eylül 2023 tarihinde yapılacak.

Bu arada, cinayet sanığı Kaffar YeÄŸin hakkında da “eÅŸe karşı tasarlayarak kasten öldürme”, “gece vakti silahla iÅŸyerinde yaÄŸma” ve ‘AteÅŸli Silahlar ve Bıçaklar ile DiÄŸer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet’ suçlarından Ä°zmir 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Sanık hakkında, cinayet öncesinde yine eÅŸine karşı iÅŸlediÄŸi “yaralama”, “tehdit”, “ısrarlı takip” ve “hakaret” suçlarından hazırlanan iddianame de Ä°zmir 50. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmiÅŸti.