İlkokul binasına girip, öğrencileri taciz eden kişi adli kontrolle serbest bırakıldı

Ä°zmir’in Konak ilçesinde bulunan Alsancak Melih Özakat Ä°lkokulu’nda meydana geldiÄŸi iddia edilen cinsel taciz olayı büyük bir infiale yol açtı. Ä°ddialara göre, okul binasına izinsiz giren bir ÅŸahıs, kızlar tuvaletine saklanarak teneffüs saatinde okul öğrencilerine tacizde bulundu. YaÅŸanan bu üzücü olayın ardından şüpheli, gözaltına alındı ve emniyete götürüldü. Ancak şüpheli, emniyetteki iÅŸlemlerin ardından adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı.

Olaya büyük bir tepki gösteren CHP Ä°zmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaÅŸanan trajik olaya dikkat çekti. Kılıç, şüpheli M.S.’nin okula rahatça giriÅŸ yapabildiÄŸini ve 6 ile 7 yaÅŸlarındaki çocukları taciz ettiÄŸini belirtti. Ayrıca, ÅŸahsın adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılmasını eleÅŸtirerek, Adalet talebini dile getirdi.

Olaya maruz kalan çocukların aileleri de şüpheli hakkında şikayetçi oldu ve pazartesi günü İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir eylem düzenlemeye hazırlanıyorlar. Veliler, bu olayın okulda güvenlik eksikliğini ve çocukların korunmasız olduğunu gösterdiğini iddia ediyorlar ve daha fazla benzer olayın yaşanmaması için yetkililerden önlemler alınmasını talep ediyorlar.

Ä°zmir Alsancak Melih Özakat Ä°lkokulu’nda yaÅŸanan cinsel taciz olayı, ÅŸehirde büyük bir tepkiye neden oldu. Şüphelinin adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılması, halkın adalet taleplerini daha da yükseltti. Veliler, çocuklarının güvenliÄŸi ve benzer olayların önlenmesi için yetkililerden acil önlemler alınmasını talep ediyorlar. Bu üzücü olay, çocukların okullarda daha iyi bir koruma ve güvenlik saÄŸlanması gerekliliÄŸini bir kez daha gündeme getirdi.