Ä°fadesini ‘BaÅŸbakan tokat attı’dan ‘BaÅŸbakan beni korudu’ya deÄŸiÅŸtirdi

BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın Soma ziyareti sırasında markette kendisine tokat attığını söyleyen Taner Kuruca, ifadesini deÄŸiÅŸtirerek BaÅŸbakan’ın kendisini koruduÄŸunu söyledi.

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan‘ın Soma ziyareti sırasında markette kendisine tokat attığını söyleyen Taner Kuruca, ifadesini deÄŸiÅŸtirdi. Kurucu, bugün katıldığı bir televizyon programında “Marketin giriÅŸinde sayın baÅŸbakanımızın aslında beni korumalardan korumak için uzandığını fark etmedim. O esnada ben oradan bir tokat atıldığını zannettim ki o tokadı atan baÅŸbakanımız deÄŸil, korumasıymış” dedi.

Manisa Medya TV’ye açıklamalarda bulunan Kuruca, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Soma ziyaretinin ardından canlı yayında kendisine bir görüntü izletildiÄŸini belirterek, şöyle konuÅŸtu:

“Marketin giriÅŸinde sayın baÅŸbakanımızın aslında beni korumalardan korumak için uzandığını fark etmedim. O esnada ben oradan bir tokat atıldığını zannettim ki o tokadı atan baÅŸbakanımız deÄŸil, korumasıymış. Onu daha sonra fark ettim. Daha sonra içeriden çekilen görüntüden teÅŸhis ettim, olayı çözdüm ve üzüldüm keÅŸke açıklamamda ‘baÅŸbakanımız tokat attı’ demeseydim diye. Çünkü burada maalesef psikolojik bir baskı altında kalmıştım, onun haricinde korumalar müdahale etti, korumalar baÅŸbakanımız korumak adına ki kim olsa bunu yapar. Ben de bir koruma olsaydım aynı ÅŸekilde davranırdım, bana verilen görevi yerine getirmek adına. Nitekim ben ağır darbe almadan çıktım oradan, benden sonra markette neler olduÄŸunu bilmiyorum. Ama baÅŸbakanın bana yüz yüze geldiÄŸinde küfür veyahut bana hakaret içeren bir söz söylediÄŸini görmedim, duymadım bile zaten arbede vardı”

Kuruca, orada BaÅŸbakan ErdoÄŸan’a karşı provokatif bir eylem yapılmaya çalışıldığını belirterek, “Sözler üzerinden montaj yapılmaya çalışıldığına inanıyorum. Ben sayın baÅŸbakanımızın bana karşı kesinlikle hakaret içerici bir söz söyleyeceÄŸine inanmıyorum” diye konuÅŸtu.

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın kendisini korumak için sarıldığını kaydeden Kuruca, “Bana vurmamış, ben katakulliye geldim. O görüntüler ertesi gün sosyal medyada izletildikten sonra böyle bir ÅŸeyin olmadığını görünce gazete beni baÅŸbakan aleyhine konuÅŸturmak istedi ama ben prim vermedim” dedi.

Kuruca, özel bir televizyon kanalı muhabirine olayları anlattığını hatırlatarak, “Adam ‘baÅŸbakan sana vurmuÅŸ’ deyince ‘Allah Allah vurmuÅŸ galiba…’ dedim kendi kendime” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Sözcü gazetesinin iddia ettiÄŸi ÅŸekilde BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın kendisine küfür etmediÄŸini kaydeden Kuruca, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın kendisine vurmadığını söyledi. Ayrıca ErdoÄŸan’dan özür dilediÄŸini bildirdi.

Bir kaç gün içinde deÄŸiÅŸen ifade son derece ürkütücü bir gerçeÄŸi de ortaya koyuyor. Bir ÅŸeyleri düzeltiÄŸini sanan AKP’ler daha büyük bir tehlikenin de haberini vermiÅŸ oluyorlar…

.