Gazze’de 98 Gazeteci Ä°srail saldırılarında öldü

Gazze Åžeridi’nde Ä°srail’in devam eden saldırılarında 98 gazeteci hayatını kaybetti. Son kurban, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun bölgesinde Ä°srail uçaklarının bombaladığı bir binada yaÅŸamını yitiren Ala Ebu Muammer adlı bir fotoÄŸrafçı oldu.

Gazze’deki hükümetin basın ofisi, 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda 98 gazetecinin öldürüldüğünü, 150 gazetecinin yaralandığını ve 33 medya kuruluÅŸunun hedef alındığını duyurdu. Ofis, Ä°srail’in uluslararası hukuku ve insan haklarını ihlal ettiÄŸini ve Gazze’deki basın özgürlüğünü baskı altına aldığını vurguladı.

Gazze’deki hükümet, Ä°srail’in saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumu ve insan hakları örgütlerini Gazze’deki gazetecileri korumak için harekete geçmeye çağırdı. Hükümet, gazetecilerin mesleklerini icra ederken maruz kaldıkları tehlikelere raÄŸmen Gazze’nin sesini dünyaya duyurmaya devam edeceklerini ifade etti.

Uluslararası Toplumun Tepkisi

Uluslararası toplum, Ä°srail’in Gazze’deki gazetecilere yönelik saldırılarını kınadı. BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, saldırıları “insanlığa karşı suç” olarak nitelendirdi. Avrupa BirliÄŸi, saldırıları “kabul edilemez” olarak deÄŸerlendirdi.

Ancak, uluslararası toplumun tepkileri Ä°srail’i durdurmaya yetmedi. Ä°srail, saldırılarına devam ediyor.