Edremit’de sokak hayvanlarını kim zehirliyor

Son günlerde Edremit’in değişik mahalle ve semtlerinde köpeklerin zehirlendiğine tanıklık edilmesi üzerine, Belediye’ye şikâyetler yağmaya başlamıştı.

Belediye ekiplerinin yaptığı ileri sürülen zehirleme vakalarından dolayı Edremit Belediye başkanı Kamil Saka bir açıklama yaparak konu ile belediyenin ve ekiplerinin bir ilişkisi olmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada sokak hayvanlarının Belediye veterinerleri tarafından alınarak kısırlaştırılıp tekrar yaşam alanlarına bırakıldığı açılandı. Ayrıca Büyükşehir ile birlikte bölgede yetersiz olan Hayvan Barınağının daha elverişli hale getirilmesi için çalışmaların yapıldığını belirten başkan yaptığı açıklamada:

“Edremit Belediyesi Veterinerliği verilerine göre; Kadıköy, Zeytinli, Akçay, Güre ve Altınoluk’ta başıboş bırakılan sokak hayvanları kısırlaştırılmak üzere toplanıp tekrar yaşadıkları yere bırakılmaktadır. 39 sokak köpeğinin aşılarını yapılıp kısırlaştırılmış, 70 tanesine kuduz aşısı yapılmış, 10 yavru köpek sahiplendirilmiş, 80 şikâyetin yerinde tedavileri yapılmış ve 30 sokak köpeğinin de klinikte tedavileri yapılıp yaşadığı yere bırakılmıştır.” açıklaması yapıldı.