Dünya Genelinde Vaka Sayısı 5,5 Milyonu Geçti

Corona enfeksiyonu vaka sayısı tüm dünyada 5,5 milyonu aştı. Aralık ayının sonunda Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan salgın nedeniyle bugüne kadar yaklaşık 350 bin kişi hayatını kaybetti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Dünya Sağlık Örgütü’nü Çin’le birlikte gizlemekle suçladığı Corona virüsü, 200’den fazla ülke ve bölgeye yayıldı.

Ä°lk olarak Çin’de yayılan hastalık daha sonra Ä°ran’da ve ardından Avrupa ve Amerika’da etkili oldu. Dünya SaÄŸlık Örgütü son olarak salgının yeni yayılım merkezinin Latin Amerika ülkeleri olduÄŸunu açıkladı.

Salgın, Latin Amerika ülkeleri arasında en çok Brezilya’da etkili olmaya devam ediyor. Brezilya’da son verilere göre 365 bin 213 kişi Corona virüsüne yakalanırken 22 bin 746 kişi hayatını kaybetti. Salgın, Brezilya’nın ardından bölgede en çok Peru’da etkisini gösteriyor. Latin Amerika ülkesi Peru’da vaka sayısı 200 bine yaklaştı. Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Corona virüsü salgınını küçümsemiş ve eyaletlerde önlemler alınmasını eleştirmişti.

Dünya genelindeyse virüs bugüne dek en çok Amerika’da etkili oldu. Dünyada en fazla vakanın görüldüğü Amerika’da bugüne kadar 1 milyon 686 bin 436 kişi Corona virüsüne yakalanırken 99 bin 300 kişi hayatını kaybetti.

Dünyada vaka sıralamasında Amerika ve Brezilya’nın ardından Rusya yer alıyor. Rusya’da bugüne kadar 353 bin 213 kişi virüse yakalanırken 3.633 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye, 156 bin 827 vakayla dünyadaki tüm ülkeler arasında 9. sırada yer alıyor. Türkiye’de salgın nedeniyle bugüne kadar 4.340 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan dünya genelinde aşı çalışmaları da devam ediyor. Hali hazırda 100’den fazla aşı geliÅŸtirme çalışması sürerken henüz sonuca ulaÅŸmış bir çalışma bulunmuyor. Trump yönetimi son olarak yaptığı açıklamada aşı çalışmalarına 1,2 milyar dolar mali destek saÄŸlayacağını ve üretilecek aşıdan 300 milyon doz sipariÅŸ vereceÄŸini açıklamıştı.