Can Atalay: “Karanlıklar mutlaka aşılacaktır”

TÄ°P Hatay Milletvekili Can Atalay’ın amcası, TÄ°P Amasya Ä°l BaÅŸkanı Åžerafettin Atalay’ın 53 yıl önce faili meçhul cinayet sonucu öldürülmesi, Amasya’da anıldı. Can Atalay, anmaya katılanlara teÅŸekkür ederek, “Anayasa’nın askıya alınması karşısında ayrıntılarla deÄŸil esasla meÅŸgul olmak durumundayız. Anayasa’ya sahip çıkmanın memlekete, geleceÄŸimize sahip çıkmak olduÄŸunu bir an dahi akıldan çıkarmamalıyız” dedi.

Amasya Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen anma törenine, TÄ°P Hatay Milletvekili Can Atalay’ın ailesi, yakınları, siyasi parti temsilcileri ve Amasyalılar katıldı. Törende konuÅŸan Can Atalay, Åžerafettin Atalay’ın mücadelesinin Türkiye’nin umudu olduÄŸunu belirterek, “Fikri ve mücadelesi bizlere emanettir. Bir an bile kuÅŸkuya gerek yok. Karanlıklar mutlaka aşılacaktır. Selam olsun dünyanın ve Türkiye’nin aydınlık geleceÄŸine” dedi.

Can Atalay, Anayasa Mahkemesi kararlarına raÄŸmen amcasının hala tahliye edilmemesini eleÅŸtirerek, “Anayasamızın alenen çiÄŸnenmesinin ve askıya alınmasını tek maÄŸduru Åžerafettin Can Atalay mıdır? Yoksa Can Atalay hakkında arda arda yapılan hukuksuz, keyfi uygulamalar aÅŸağıdan yukarıya deÄŸdiÄŸi bütün kurumları yıprata yıprata, çürüte çürüte yukarıya doÄŸru ilerlemekte midir?” diye sordu.

Ayrıca, Can Atalay’ın milletvekilliÄŸinin düşürülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin baskı altına alınmaya çalışıldığını belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi eÄŸer böylesi bir karar alırsa koruması gereken bir anayasayı kendi eliyle çiÄŸnemiÅŸ olmayacak mı? EÄŸer Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu hukuksuz sürecin bir parçası olursa çürüme en üst düzeye çıkmış olacaktır. Buradan bir kez daha uyarıyoruz. Yine buradan tehlikeye karşı tutum alan, çaba gösteren bütün yurttaÅŸlarımızı Amasya Demokrasi Platformu’nun ÅŸahsında kutluyoruz. Anayasamıza ve hukuka sahip çıkışları çok deÄŸerlidir. Bizleri yakın ve açık tehlikeden çıkaracak olan bu duyarlılıktır” ifadelerini kullandı.

Anma töreninin ardından TÄ°P Hatay Milletvekili Can Atalay için basın açıklaması yapıldı. Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay, “Anayasa askıya alınmış durumda. Sıradan bir hatalı mahkeme kararından veya hatalı bir idari iÅŸlemden söz etmiyoruz. Belli bir kiÅŸiyi veya bir toplumsal grubu etkileyen haksız, hukuksuz kararlardan ve uygulamalardan da söz etmiyoruz. Ãœlkemizde bütün yurttaÅŸları birbirine baÄŸlayan bir sözleÅŸmeden, anayasanın askıya alınması üzerine konuÅŸuyoruz” dedi.

Anma töreni ve basın açıklamasının ardından Can Atalay’ın, “Anayasa ve hukuka sahip çıkış bizlere moral ve güç veriyor. Silivri’den selamlar…” ifadeleri ile etkinlik son buldu…