Cami İmamı sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım yaptı

Tokat’ın Erbaa İlçesinde cami imamı olan Ayhan Keskin, sosyal medya hesabından “Aşıyı önce CHP’lilere yapalım işe yararsa millet kurtulur, işe yaramazsa vatan kurtulur” şeklindeki bir paylaşım yaptı. Gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabını kapatırken, CHP İlçe Başkanı Hayri Kocaoğlu suç duyurusunda bulundu.

Erbaa’nın Alacabal Mahallesi’nde bulunan Güney Camisi’nin imamı Ayhan Keskin, Covid-19 aşısıyla ilgili sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım yaptı. Üstünde “Aşıyı önce CHP’lilere yapalım işe yararsa millet kurtulur, işe yaramazsa vatan kurtulur” yazılı bir görsel paylaşan imam hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ suçlarını işlediği gerekçesiyle CHP İlçe Başkanı Hayri Kocaoğlu suç duyurusunda bulundu.

Sözcü’de yer alan habere göre; Tepki çeken paylaşımı yapan İmam Keskin hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Kocaoğlu, sorunu hukuksal yol ile çözeceklerini belirtti.

Paylaşımın bir din görevlisi tarafından yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, “Adalete inanan her CHP’li gibi sorunu kavga ile kötü söz ile değil, hukuksal yollarla çözmek için mücadele ediyoruz. Partili din görevlisinin bu ayrıştırıcı dilini kınıyoruz. Partimizin seçmenlerine yapılan bu çirkin hakareti eden din görevlisi hakkında suç duyurusunda bulunarak adli süreci başlatmış bulunmaktayız. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi otel odalarında değil savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir” dedi.