Ana Sayfa Güncel Boğaziçi Öğrencileri Çıplak Aranmak İstendi

Boğaziçi Öğrencileri Çıplak Aranmak İstendi

Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından üniversite rektörlüğüne AKP’li Melih Bulu’nun atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kiÅŸi ile ilgili son duruma iliÅŸkin açıklama yapan avukat Ezgi Önalan, “Sabah saatlerinde çıplak arama dayatması ile karşılaÅŸmışlar. Gözaltına alınırken telefonlarına el konulanlar var, darp edilenler var,  darp raporları mevcut” dedi.

Ä°stanbul Emniyeti, bugün salbaha karşı AKP’li Melih Bulu’nun BoÄŸaziçi Rektörlüğü’ne atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik operasyon düzenlendi. 28 kiÅŸinin yakalanması için sabaha karşı evlere yapılan baskınlar sonucu 17 kiÅŸi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’nde tutulurken, haklarında 2 günlük gözaltı süresi olduÄŸu öğrenildi.

Gözaltına alınanların son durumuna iliÅŸkin açıklama yapan avukat Ezgi Önalan, “Sabah saatlerinde çıplak arama dayatması ile karşılaÅŸmışlar. Gözaltına alınırken telefonlarına el konulanlar var, darp edilenler var,  darp raporları mevcut” dedi.

“Hukuki DeÄŸil”

Gözaltına alınanlar hakkında polise ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na mukavemet iddialarıyla dosya hazırlandığını belirten Önalan, “17 kiÅŸi tutuluyor, haklarında arama kararı bulunan baÅŸka kiÅŸiler de var, toplam 28 kiÅŸi için dosya açılmış. Dosyada polise mukavemet ve 2911’li sayılı kanuna muhalefet iddiaları var. Bunun için ÅŸafak operasyonu ile ev basmaya gerek olmadığını, bunun hukuki olmadığını biliyoruz” açıklamasında bulundu.