Biden uçağa binerken merdivenlerde birkaç kez düştü

Biden Atlanta’ya gitmek üzere Başkanlık uçağına binerken basamaklara takılıp birkaç kez düştü. Sözcüsü, Başkan’ın iyi olduğunu açıkladı. 

ABD Başkanı Joe Biden, dün Atlanta’ya gitmek için Başkanlık uçağına binmek üzere merdiveni çıkarken birkaç kez basamaklara takılıp düştü.

Biden, merdivenin ortasına geldiğinde arka arkaya birkaç kez basamaklara takıldı ama her seferinde sol elini basamağa koyarak şiddetli bir şekilde yere çarpmaktan kurtuldu. Her seferinde çevik bir şekilde ayağa kalkan Biden, en son takılmasında dizlerinin üzerine düşerken son anda sağ eliyle merdivenin tırabzanına sıkıca tutundu. Sol dizinin üzerine hafifçe düşen başkan, tekrar ayağa kalkıp pantolonun tozunu silkeledikten sonra bu kez ihtiyatlı bir çeviklikle basamakları tırmandı. Biden, uçağa girmeden önce dönerek kendisini uğurlamaya gelenleri asker selamıyla selamladı. Başkanın maskesini takmış olduğu görüldü.

Başkanlık uçağı Air Force One, daha sonra Andrews hava üssünden havalandı.

Biden’ın sözcüsü Karine Jean-Pierre, “Başkan iyi, çok iyi” dedi ancak uçakta doktor muayenesinden geçip geçmediği konusunda bilgi vermedi.

Joe Biden, 78 yaşında ve ABD tarihinin en yaşlı Başkanı olarak 20 Ocak’ta göreve başlamıştı.