BaÅŸbakan kürsüye yürüdü…

Metin FeyzioÄŸlu konuÅŸmasının uzun sürmesi BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ı kızdırdı. BaÅŸbakan ErdoÄŸan FeyzioÄŸlu’na hitaben “Edepsizlik yapıyorsun” dedi.

Danıştay’ın 146. kuruluÅŸ yıldönümü etkinliÄŸi devletin zirvesini buluÅŸturdu. Törene ilk olarak BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan geldi. ErdoÄŸan salona girdikten sonra Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı Metin FevzioÄŸlu ile tokalaÅŸtı.

Danıştay BaÅŸkanı Danıştay BaÅŸkanı Zerrin Güngör’ün konuÅŸmasının ardından Metin FevzioÄŸlu konuÅŸmak için kürsüye çıktı. FeyzioÄŸlu’nun konuÅŸmasını uzun ve siyasi bulan ErdoÄŸan oturduÄŸu yerden FeyzioÄŸlu’na sataÅŸtı. BaÅŸbakan, FeyzioÄŸlu’nun ‘yüreÄŸi taÅŸlaÅŸmış olanlar’ ifadesine oturduÄŸu yerden “Edepsizlik yapıyorsun” diyerek sataÅŸtı. FeyzioÄŸlu bitirdiÄŸini, kimseye karşı edepsizlik yapmadığını son derece yapıcı bir konuÅŸma yaptığını söylemesine raÄŸmen baÅŸbakan oturduÄŸu yerden sataÅŸmayı sürdürdü. Gül’ün uyarılarının da iÅŸe yaramadığı oturduÄŸu yerden sataÅŸmalara devam ettiÄŸi görüldü. AyaÄŸa kalkıp bir an kürsüye yönelen ErdoÄŸan Abdullah Gül’ün uyarısı ile durdu ve ona dönerek “Siyasi konuÅŸma yapıyor” diyerek itirazını sürdürdü.

3Bu olay Türkiye Siyasi tarihinde bir ilk olarak tarihe geçeceğe benziyor. Şimdiye kadar hiç bir yönetici, başbakan oturduğu yerden konuşmanın içeriğini beğenmediği için böylesine bir tavır içinde olmamış, kendisi eleştirilmiş dahi olsa sabırla dinleme nezaketi göstermiştir.

GÃœL GÄ°DENE KADAR Ä°ZÄ°N VERÄ°LMEDÄ°

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arabasına binene kadar Danıştay mensuplarının dahi törenden ayrılmasına Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından izin verilmedi.

Rahatsızlanan bir Danıştay üyesine bile izin verilmemesi tepkilerin sertleşmesine neden oldu.

DANIÅžTAY BAÅžKANI’NDAN YANIT YOK

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, karşıladığı gibi Gül ve Erdoğan’ı otomobillerine kadar uğurladı. Güngör, gazetecilerin sorularına ise gülümsedi ama yanıt vermedi.

Danıştay’ın 3. kadın baÅŸkanı olan Zerrin Güngör’ün konuÅŸmasında yargı bağımsızlığına vurgu yaparken ”Yargı mensuplarının da yetkilerini özenli kullanmaları gerekiyor” demesi dikkat çekti.

.