Baraj suları altında kalan Yusufeli’nde sahipsiz hayvanlar botla kurtarıldı

Artvin’de, Çoruh Nehri üzerinde inÅŸa edilen Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nde (HES) su seviyesinin artmasıyla büyük bölümü su altında kalan eski ilçe merkezindeki sahipsiz kedi ve köpekler, botla bölgeye ulaÅŸan ekiplerce kurtarıldı

Yusufeli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Yusufeli Barajı ve HES projesi nedeniyle su altında kalan yerleÅŸim yeri ve köylerdeki sahipsiz hayvanlar için belediye ve Hayvanları, DoÄŸayı, Ä°nsanları Koruma DerneÄŸi’nce (HAYDÄ°KO) çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Baraj suyu altında kalan bölgede hayvan olup olmadığına yönelik kontrollerin dron ile havadan, bot ve kano ile de sudan yapıldığına işaret edilen açıklamada, mahsur kaldığı tespit edilen hayvanların bulundukları yerden alınarak güvenli yere nakledildiği vurgulandı.

Belediye Veteriner Ä°ÅŸleri Müdürü Mehmet Akıllı tarafından yapılan açıklamada, “Son zamanlarda dışarıdan getirilerek eski ilçe merkezine bırakılan sahipsiz hayvanlar nedeniyle bölgedeki sokak hayvanları sayısı arttı. HAYDÄ°KO ile yaptığımız protokol sonrasında çalışmalarımıza baÅŸladık ve devam ediyoruz. Eski ilçe merkezimizde bulunan tüm canları HAYDÄ°KO ekipleri ile birlikte bölgeden alarak yeni yaÅŸam alanlarına naklettik. Ayrıca ÅŸu anda baraj suları ile kapanan bölgedeki binalarda mahsur kalan sokak canlı olup olmadığını kontrol ediyor, herhangi bir canlı tespit edersek onu kaldığı yerden alarak güvenli bölgeye ulaÅŸtırıyoruz” ifadelerine yer verildi.  (AA)