Bahçeli’nin Soylu’ya desteği yandaşlar görmedi…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik destek açıklaması bugün bazı yandaş gazetelerin birinci sayfalarında yer alırken bazıları ise konuya manşet sayfalarından yer vermedi.

Partisinin grup toplantısında dün konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek verdi. Bahçeli “Soylu’ya yapılan itibar suikastını asla kabul etmiyoruz. Kim demiş Sayın Soylu yalnız diye, kim demiş Soylu sahipsiz diye. Hakkında ne söylenirse söylensin, bizim denilenlere aldırış etmemiz mümkün değildir” diye konuştu.

Soylu da Bahçeli’nin grup toplantısında, Sedat Peker’in ileri sürdüğü iddialar karşısında kendisini desteklemesine teşekkürle yanıt verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Soylu, “Şahsıma ve mücadele arkadaşlarıma, büyüğümüz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sn.Dr. Devlet Bahçeli’ye güven ve inancı için minnet ve şükran duyuyorum” dedi.

HANGİ GAZETELER GÖRDÜ?

Bahçeli’nin sözlerinin bugün bazı gazetelerin birinci sayfasında yer almaması dikkat çekti.

Hükümete yakın Sabah gazetesi, Bahçeli’nin Soylu’ya destek açıklamasını görmezken, Bahçeli’nin CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklenmesini birinci sayfadan gördü. Gazete, Soylu’ya destek ve karşılığında edilen teşekkürü ise iç sayfalarından kısaca gördü.

Aydınlık gazetesi de Bahçeli’nin Soylu’ya desteğini birinci sayfasından görmezken iç sayfalarında haberin başlığını Soylu’ya verilen destekten gördü.

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi ise Bahçeli’nin sözlerine hiçbir şekilde yer vermedi. İç sayfada ise konu kısaca aktarıldı.

Yine hükümete yakın Akşam gazetesi de Bahçeli’nin grup toplantısındaki konuşmasına yer ayırmadı. İç sayfada ise kısa bir bölümde Soylu’ya değindi.

Hükümete yakın bir başka gazete Akit de, Bahçeli’nin sözlerini sayfalarına taşımadı. Ancak iç sayfasında Bahçeli’nin grup toplantısını Soylu’ya verilen destekten gördü.

Hükümete yakın Takvim gazetesi de Bahçeli’nin destek mesajını görmedi.

Nurcuların yayın organı Yeni Asya gazetesi de Bahçeli’nin açıklamalarını görmeyen bir diğer gazete oldu.

Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete’nin de, Bahçeli’nin Soylu hakkındaki sözlerine yer vermemesi dikkat çekti.

Öte yandan, yine hükümet medyasından; Türkiye gazetesi, Milat gazetesi ve Diriliş Postası gibi gazeteler ise Bahçeli’nin Soylu açıklamalarına sayfalarında yer verdi. Yine, MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesi Bahçeli’nin sözlerini birinci sayfasına taşıdı.