Ali Ä°smail Korkmaz, EskiÅŸehir’de saldırıya uÄŸradığı sokakta anıldı

Gezi DireniÅŸi’nin 10. yılında EskiÅŸehir’de Ali Ä°smail Korkmaz, saldırıya uÄŸradığı sokakta anıldı

EskiÅŸehir’de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarına katılan Anadolu Ãœniversitesi öğrencisi Ali Ä°smail Korkmaz, polis ve sivil kiÅŸilerin saldırısına maruz kalmış ve 38 gün sonra hayatını kaybetmiÅŸti. Korkmaz’ın ölümü Türkiye’de ve dünyada büyük tepki ve yas yaratmıştı. Gezi DireniÅŸi’nin 10. yılında EskiÅŸehir’de Korkmaz’ın saldırıya uÄŸradığı sokakta bir anma töreni düzenlendi.

Törene Korkmaz’ın ailesi, arkadaÅŸları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaÅŸ katıldı. Tören öncesi Gezi olaylarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruÅŸunda bulunuldu. Törende konuÅŸan Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, oÄŸlunun ölümünün hesabını sormaya devam edeceklerini söyledi. “Ali Ä°smail sen ölmedin oÄŸlum, kokun uzaklaÅŸtı benden sadece” diyen Emel Korkmaz, gözyaÅŸlarına hakim olamadı.

Törende ayrıca Gezi DireniÅŸi’nin 10. yılında Türkiye’nin içinde bulunduÄŸu siyasi ve ekonomik krize dikkat çekildi. Gezi DireniÅŸi’nin taleplerinin hala geçerli olduÄŸu, demokrasi, özgürlük, eÅŸitlik ve barış mücadelesinin sürdürüleceÄŸi vurgulandı. Törene katılanlar sık sık “Ali Ä°smail Korkmaz ölümsüzdür”, “Katiller halka hesap verecek”, “Gezi ÅŸehitleri onurumuzdur” sloganları attı.

Tören sonunda Korkmaz’ın fotoÄŸrafına kırmızı karanfiller bırakıldı. Törenin ardından katılımcılar olaysız bir ÅŸekilde dağıldı. (Haber Merkezi)