30 Mart – 1 Nisan 2025 tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesinde, AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifiyle emekli ikramiyelerinin arttırılması gündeme geldi. Bu teklif, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 3 bin TL olarak ödenen ikramiyenin 4 bin TL’ye yükseltilmesini öngörüyor. Plan ve bütçe komisyonunda 13 Mart Perşembe günü ele alınacak olan bu düzenlemenin, genel kurulda yasalaşması bekleniyor.
Emekliler, Ramazan Bayramı öncesinde hesaplarına yatırılması planlanan artışın yetersiz olduğuna dair eleştirilerde bulunuyorlar. Emekliler, bu artışın, bayramı coşkuyla karşılamak için yeterli olmayacağını ve torunlarına harçlık verme konusunda zorluk yaşayacaklarını dile getiriyorlar. Bu noktada, 127 milyar TL’lik bir bütçe maliyetinin hesaplandığı belirtiliyor, ancak pek çok kişi bu miktarın yetersiz olduğunu vurguluyor.
TBMM’de ele alınacak teklifin sonucunda emekli ikramiyelerinin ne derece etkileyeceği merakla bekleniyor. Özellikle, emeklilerin bayram döneminde yaşadıkları maddi zorluklar göz önünde bulundurulduğunda, 4 bin TL’lik artışın onların ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağı büyük bir tartışma konusu olmaya devam ediyor.
- Türkiye’deki Protestolar ve İnsan Hakları Örgütlerinin Tepkisi - 28 Mart 2025
- Ekrem İmamoğlu The New York Times İçin Yazdı - 28 Mart 2025
- KONDA Araştırması: Halkın %73’ü İmamoğlu Protestolarını Haklı Buluyor - 28 Mart 2025