Akaryakıt istasyonlarında zam kuyruğu

Türk Lirası’nda son günlerde yaÅŸanan tarihi deÄŸer kayıplarının ardından bugün akaryakıta zam  haberi geldi. Benzin, motorin ve LPG otogazın litre fiyatlarına, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak ÅŸekilde fiyat artışı yapıldı. Bu gece uygulanacak zamlarla birlikte benzinin litre fiyatı 1,02 TL, motorinin litre fiyatı 1,06 TL ve LPG otogazın litre fiyatı 65 kuruÅŸ artacak.

Akaryakıt ürünlerine gelen zam Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından duyuruldu.

EPGÄ°S duyurusunda “Akaryakıt Ãœrünlerinde Fiyat Artışı 25/11/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 1,02 Motorinde 1,06 TL/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak ÅŸekilde artış olmuÅŸtur” denildi.

Duyuruda ayrıca “LPG Otogazda 65 KRÅž/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak ÅŸekilde artış olmuÅŸtur” ifadeleri yer aldı.

Türkiye hem global olarak petrol fiyatlarının artması hem de Türk Lirası’nın (TL) dolar karşısında hızla deÄŸer kaybetmesi yüzünden bir süredir yüksek akaryakıt fiyatları ile ile karşı karşıya. Yükselen akaryakıt fiyatları Türkiye’de gıdadan perakendeye her alanda girdi maliyetlerini etkiliyor.

Sürücüler, akaryakıt fiyatlarına gece yarısı gelecek zam öncesi istasyonlara akın etti. Bazı sürücüler araçlarının depolarını tamamen doldururken, bazıları ise belli miktarda yakıt alabildi. Sürücüler bazı akaryakıt istasyonlarının satış yapmayarak stokçuluk yaptığını iddia etti.

DiÄŸer yandan Türkiye’nin deÄŸiÅŸik yerlerinden sosyal medya kullanıcılarının paylaÅŸtığına bakılırsa, Türkiye’nin her yerinde akaryakıt bayilerinde kuyruklar olduÄŸu gözlendi.

(DHA)