Ahmet Şık’tan Bakan Yanık’a “ÅženyaÅŸar” sorusu: Firari, saÄŸlık hizmetlerinden yararlanabiliyorken nasıl yakalanamıyor?

Türkiye İşçi Partisi (TÄ°P) Ä°stanbul Milletvekili Ahmet Şık, Celal ÅženyaÅŸar’ı öldürmekten, Adil ÅženyaÅŸar’ı ise yaralamaktan 5 yıldır aranırken hastanede hayatını kaybeden Ä°brahim Yıldız’la ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Yıldız’ın tedavi gördüğü Mersin Özel Metropol Tıp Merkezi’nde geçirdiÄŸi ameliyat sırasında öldüğünü hatırlatan Şık, “Ãœlke sınırları içinde bir firari, nasıl oluyor da kendi kimlik bilgileriyle saÄŸlık hizmetlerinden yararlanabiliyorken ve resmi makamlara baÅŸvurarak nikâh iÅŸlemlerini yapabiliyorken yakalanamıyor” sorusunu yöneltti.

Şık, Åžanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde ÅženyaÅŸar ailesini AKP Åžanlırufa Milletvekili Ä°brahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından katledilmesinde suçlu bulunan ve hakkında 5 yıldır arama kararı bulunan fail Ä°brahim Yıldız’ın tedavi gördüğü hastanede ölmesiyle ilgili Yanık’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Şık, Yanık’a Yıldız’ın firari durumdayken nasıl nikâh iÅŸlemleri yapabildiÄŸini ve hastanede tedavi görebildiÄŸini sordu. Şık’ın soru önergesi şöyle:

“14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili Ä°brahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları Bir Milyoncular Çarşısı’nda ÅženyaÅŸar ailesine ait Ä°stanbul Pazarı dükkanındaki aile fertlerine silahlı saldırıda bulunmuÅŸ ve bu saldırılar Suruç Devlet Hastanesi’nde de devam etmiÅŸtir. Hastaneye çocuklarını görmeye giden Hacı Esvet ÅženyaÅŸar ile oÄŸulları Adil ve Celal ÅženyaÅŸar hastanede öldürülmüş ve aile üyelerinden bir kısmı da ağır yaralanmıştır.

ÅženyaÅŸar ailesinden Celal ÅženyaÅŸar’ı öldürmekten ve Adil ÅženyaÅŸar’ı ise yaralamaktan 5 yıldır hakkında arama kararı bulunan fail Ä°brahim Yıldız’ın kendi kimlik bilgileriyle kamu hizmetlerinden yararlandığı ortaya çıkmıştır. Fail Ä°brahim Yıldız tedavi gördüğü Mersin Özel Metropol Tıp Merkezi’nde geçirdiÄŸi ameliyat sırasında ölmüştür.

Öte yandan hakkında yakalama kararı varken, fail Yıldız’ın, AKP Milletvekili Ä°brahim Halil Yıldız’ın kız kardeÅŸinin çocuÄŸuyla 3 yıl önce evlendiÄŸi ve bir çocuk sahibi olduÄŸu ortaya çıkmıştır.

Bu kapsamda;

Ülke sınırları içinde bir firari, nasıl oluyor da kendi kimlik bilgileriyle sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyorken ve resmi makamlara başvurarak nikah işlemlerini yapabiliyorken yakalanamıyor?

Ä°brahim Yıldız’ın firari olmasında; görevini gereÄŸi yapmayan kamu görevlileri kimlerdir? Bu kiÅŸiler hakkında herhangi bir soruÅŸturma baÅŸlatılacak mıdır?”