Adıyaman’da saÄŸanak yağışın ardından 1891 ev ve iÅŸyerini su bastı

Adıyaman’da saÄŸanak yağışın ardından pek çok ev ve iÅŸyerini su bastı, araçlar sular altında kaldı. Bazı yapılarda ve araçlarında mahsur kalanlar oldu.

Adıyaman’da etkili olan saÄŸanak yağış nedeniyle Atatürk Bulvarı üzerinde su birikintileri göle dönerken araçlar suya gömüldü, içindekiler mahsur kaldı.

Sağanak nedeniyle yağmur suyu altında kalan araçlar, ihbarla bölgeye gelen itfaiye ve AFAD ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Yağmur nedeniyle kentte 1891 ev ve işyeri de sular altında kaldı. Adıyaman Belediyesi ekipleri evlerde suların tahliye edilmesi için çalışma yürüttü.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle bazı ev ve iÅŸ yerlerini su bastı. Kapcami Mahallesi’nde, yaÄŸmur suları Mimar Sinan Ortaokulunun bahçesine doldu. Bahçedeki onlarca araç yaÄŸmur suları nedeniyle zarar gördü.

Ä°KÄ° KADIN OKULDA MAHSUR KALDI
Okula gelen Ahmet Arslan, annesi Zeliha ile bir kişinin yağmurdan sığınmak için okula girdiğini ve mahsur kaldığını bildirdi. Bunun üzerine itfaiye ekipleri söz konusu kişilerin kurtarılması için çalışma başlattı.

Bu sırada okulun bahçesine giren Ahmet Arslan, belini aÅŸan su seviyesinde ilerleyerek okula girdi. Arslan, AA muhabirine, “Annemle komÅŸumuz olan kadına ulaÅŸtım. Okulun arka bahçesindelerdi. Merdiven yardımıyla okulun dışına çıkardım. Åžu an durumları iyi.” diye konuÅŸtu.

Anne Zeliha Aslan da yaÄŸmurun az yaÄŸdığını, komÅŸusuyla güzel havada yürüyüş yapmak için evden çıktığını belirterek “YaÄŸmur çok olunca biz de okulun içine kaçtık. İçeride kalınca oÄŸlumu aradım, o da geldi bizi kurtardı. Buna da çok şükür.” dedi.

Öte yandan okulun bahçesindeki suyun tahliyesine başlandı. Tahliye işlemi sürerken okulda araçları kalan vatandaşlar da halat yardımıyla otomobillerini kurtarmaya çalıştı.

BELEDÄ°YE BAÅžKANI’NDAN AÇIKLAMA
Adıyaman Belediye BaÅŸkanı Süleyman Kılınç, AA muhabirine, son yılların en yoÄŸun yağışını dakikalar içerisinde aldıklarını söyledi. Çok ÅŸiddetli yağışa baÄŸlı olarak su baskınlarının olduÄŸunu ifade eden Kılınç şöyle konuÅŸtu: “Ana arterlerimiz açık ama maalesef dere yataklarındaki sorun sürüyor. Hızlı bir ÅŸekilde çözmeye çalışıyoruz. Åžu an çok sayıda araç sular altında. Ä°lk dakikadan itibaren ekiplerimiz çalışıyor. Her yerde yoÄŸun bir yağış olunca ekiplerimiz her yere yetiÅŸmeye çalışıyor. Yeni bir yağış olmazsa hızlı bir ÅŸekilde sorunları gidermiÅŸ olacağız.”

ARAÇLAR TAHLİYE EDİLDİ
Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve AFAD ekipleri, okul içerisinde biriken suyu, pompa vasıtasıyla boşalttı. Bunun ardından okul bahçesine getirilen çekiciler yardımıyla araçlar bulundukları yerden çıkarıldı. Yağıştan dolayı zarar gören araçların sahipleri de suyun tahliye edilmesini bekledi.

Bu arada, stadyuma çok yakın konumda bulunan okul bahçesindeki araç yoÄŸunluÄŸunun TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Adıyamanspor ile Çorum FK arasında oynanan maçı izlemeye gelen taraftarlardan kaynaklandığı öğrenildi.