12 Eylül’ün 40’ıncı yılında Erdal Eren Kitaplığı “Darbeler Özel Bölümü” kuruluyor

Ataşehir Kent Konseyi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı, 12 Eylül’ün 40’ıncı yılında Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’nda bulunan Erdal Eren Kitaplığında “Darbeler Özel Bölümü” kurulacağını duyurdu. Kitap ve belge bağışı çağrısı yapılan açıklamada “Erdal Eren Kitaplığı ‘Darbeler Özel Bölümü’nü gerçekleştirmek için desteklerinizi bekliyoruz” denildi.

“UNUTMAMAK, UNUTTURMAMAK İÇİN”

Ataşehir Kent Konseyi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (SAV) tarafından oluşturulacak bölümde 12 Mart ve 12 Eylül darbeleri dönemlerine ilişkin kitaplar ve belgelerler bir araya getirilecek. SAV ve Ataşehir Kent Konseyi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada “12 Eylül askeri darbesinin üzerinden kırk yıl geçti. Ülkenin kaderini değiştiren bu karanlık darbenin 40. yılında darbeleri unutmamak, unutturmamak, yeni nesillere yaşananları aktarmak, bu dönemlere dair bilinmeyenleri ortaya çıkarmak, bu konuda bilgi edinmek ve araştırma yapmak isteyenler için bir kaynak oluşturmak amacıyla, Erdal Eren Kitaplığı ‘Darbeler Özel Bölümü’ oluşturulacaktır.” denildi.

“DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ”

Kitap ve belge bağışı çağrısı yapılan açıklamada “Ataşehir Kent Konseyi ve SAV öncelikle,12 Mart ve 12 Eylül darbeleri dönemlerine ilişkin kitaplar ve ulaşılabilecek diğer belgelerle oluşturulacak, ‘Darbeler Özel Bölümü Kitaplığı’ için çalışmalarına başlamıştır. Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’nın içinde yer alan, Erdal Eren Kültür Merkezinin kitaplığı projenin ana mekanı olarak kullanılacaktır. Şu ana kadar iki döneme ait 500’e yakın kitap listelenmiştir. Bu projede, o dönemlere ilişkin siyasi, bilimsel, edebi içerikli kitapları, belgeleri, anıları bir araya getirerek arşivlemek ve kayıt altına almak; Erdal Eren Kitaplığı ‘Darbeler Özel Bölümü’nü gerçekleştirmek için desteklerinizi bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

  • Kitap ve Belge Bağışları için:
    www.atasehirkentkonseyi.org
    Erdal Eren Kültür Merkezi,
    Mustafa Kemal Mah. 3004 cadde. 3091 sok. No:1 Ataşehir / İstanbul
    Mobil: 0530 926 1001