Zelenskiy: “Bazı konularda anlaşmaya başladık”

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik taarruzu 17’nci güne girerken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, “Rus heyetle belli başlı konuların görüşüldüğünü ve bir şeylerde anlaşmaya başladıklarını” kaydetti.

Ukrayna Devlet Başkanı, hangi konularda anlaşmaya başladıklarını belirtmedi.

Zelenskiy, yayınladığı yeni bir video mesajında, Ukrayna ordusunun Mariupol’den tahliyeler ve kente insani yardım ulaştırılması geçici ateşkesi sağlamayı garanti ettiğini duyurdu.

Zelenskiy, sadece Rusya’dan değil, Batılı liderlerden de güvenlik garantileri almaları gerektiğini, Rusya ile görüşmelere hazır olduğunu ifade etti.

RİA Novosti’nin aktardığına göre, basında ayrıca Zelenskiy’in İsrail Başbakan Naftali Bennett’e Kudüs’te Rusya ile görüşmelerin yapılmasını teklif ettiğini söylediği bilgisi yer aldı.

Zelenskiy’e göre, İsrail Başbakanı Ukrayna’daki krizin çözümünde önemli bir rol oynayabilir ve İsrail, güvenliğe yönelik garantör ülkelerden biri olabilir.

Ukrayna lideri, “Ukrayna savaşmak istemiyor, bunun ‘komşularıyla tüm güvenlik garantilerinin’ yer alacağı bir belge ile pekiştirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Zelenskiy, “Ukrayna’nın hava savunma sistemlerine ihtiyacı var, kredi ile de olsa satın almaya hazırız” diye konuştu.