Yeni Åžafak yazarından, Berat Albayrak’a ağır sözler

Yeni Åžafak yazarı ve ErdoÄŸan’ın eski metin yazarı Aydın Ãœnal’dan Berat Albayrak’a ağır sözler

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın damadı ve Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak, son dönemde ekonomide yaÅŸanan sorunlar nedeniyle eleÅŸtirilerin hedefinde. Albayrak’ın en sert eleÅŸtirilerden biri de ErdoÄŸan’ın eski metin yazarı olan Yeni Åžafak yazarı Aydın Ãœnal’dan geldi. Ãœnal, Albayrak’ın ekonomi yönetimindeki baÅŸarısızlığını ve Türkiye’ye verdiÄŸi zararı kaleme aldı.

Ãœnal, “Çok ağır, vebali çok büyük” baÅŸlıklı yazısında, 2018 seçimleri sonrasında ekonomide “rasyonel zemin”den çıkışın baÅŸladığını ve Albayrak’ın “kendi zihninde var olan ve oradan dışarı da çıkamayan bir modelle bütün dengeleri, bütün göstergeleri altüst ettiÄŸini” savundu.

Ãœnal, “Hem o bakanın, hem de bir takım danışmanların Türkiye’yi soktukları maceranın faturası çok ağır. Türkiye belki de hasarı 10 yıl ödenmeyecek bir bedelin altına girdi. Türkiye’ye çok ama çok büyük kötülük yapıldı” diye yazdı.

Ãœnal, Albayrak’ın ekonomide bir “disiplin” ya da “kemer sıkma” dönemine yol açtığını ancak bu süreçte çalışanların, dar gelirlilerin, yoksulların korunması gerektiÄŸini belirtti.

Ãœnal, ErdoÄŸan’ın eski metin yazarı olarak CumhurbaÅŸkanının nasıl bir yük, nasıl bir sorumluluk, nasıl bir vebal yüklendiÄŸinin farkında olduÄŸunu ve ahir ömründe milletin gönlünde asırlarca silinmez o izini muhafaza edeceÄŸine inandığını da ifade etti.

Ünal, 2015-2018 yılları arasında AK Parti Ankara milletvekili olarak görev yapmıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini de yürütmüştür.