Yeni Şafak yazarından, Berat Albayrak’a ağır sözler

Yeni Şafak yazarı ve Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal’dan Berat Albayrak’a ağır sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak, son dönemde ekonomide yaşanan sorunlar nedeniyle eleştirilerin hedefinde. Albayrak’ın en sert eleştirilerden biri de Erdoğan’ın eski metin yazarı olan Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal’dan geldi. Ünal, Albayrak’ın ekonomi yönetimindeki başarısızlığını ve Türkiye’ye verdiği zararı kaleme aldı.

Ünal, “Çok ağır, vebali çok büyük” başlıklı yazısında, 2018 seçimleri sonrasında ekonomide “rasyonel zemin”den çıkışın başladığını ve Albayrak’ın “kendi zihninde var olan ve oradan dışarı da çıkamayan bir modelle bütün dengeleri, bütün göstergeleri altüst ettiğini” savundu.

Ünal, “Hem o bakanın, hem de bir takım danışmanların Türkiye’yi soktukları maceranın faturası çok ağır. Türkiye belki de hasarı 10 yıl ödenmeyecek bir bedelin altına girdi. Türkiye’ye çok ama çok büyük kötülük yapıldı” diye yazdı.

Ünal, Albayrak’ın ekonomide bir “disiplin” ya da “kemer sıkma” dönemine yol açtığını ancak bu süreçte çalışanların, dar gelirlilerin, yoksulların korunması gerektiğini belirtti.

Ünal, Erdoğan’ın eski metin yazarı olarak Cumhurbaşkanının nasıl bir yük, nasıl bir sorumluluk, nasıl bir vebal yüklendiğinin farkında olduğunu ve ahir ömründe milletin gönlünde asırlarca silinmez o izini muhafaza edeceğine inandığını da ifade etti.

Ünal, 2015-2018 yılları arasında AK Parti Ankara milletvekili olarak görev yapmıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini de yürütmüştür.