Türkiye’nin En Büyük Tiyatro Festivali OMÜ’de

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (OMÜTİT) tarafından düzenlenen “Ulusal Tiyatro Festivali” 31 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında Samsun’da tiyatro severlerle buluştu. Festival, OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Festivalin bu yılki özelliği, OMÜTİT’in kurucu üyelerinden 2021 yılında hayatını kaybeden Hüseyin Ayçiçek anısına düzenlenmesiydi. Ayçiçek, tiyatro topluluğunun yanı sıra Samsun’da birçok kültür-sanat etkinliğine katkı sağlamış, sevilen ve saygı duyulan bir isimdi.

Festival kapsamında, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen tiyatro toplulukları, çeşitli oyunlar sergiledi. Doğuş Üniversitesi, Trabzon Tiyatro Trafik, Başkent Üniversitesi, Neros Akademi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve OMÜTİT Mezunları festivalin renkli konukları oldu.

OMÜTİT Mezunları ise, öğrencilik yıllarında birlikte sahne aldıkları arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelerek “Bir Daha Çal Sam” adlı iki perdelik komedi oyununu sahnelediler. Oyun, hem eski hem de yeni nesil tiyatro severlerden büyük beğeni topladı.

Festivalin son gününde ise, OMÜTİT’in hazırladığı “Kahramanlar Hep Erkek” adlı oyun izleyicilerle buluştu. Oyun, kadın-erkek ilişkilerini ironik bir dille ele alarak, toplumsal cinsiyet rollerini sorguladı.

Festivalin kapanış töreninde konuşan OMÜTİT Başkanı Ahmet Yılmaz, festivalin pandemi koşullarına rağmen başarıyla gerçekleştirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Yılmaz, festivalin katılımcılarına ve destekçilerine teşekkür ederek, gelecek yıl daha büyük bir festival yapmayı hedeflediklerini belirtti.