Tecavüz faili uzman çavuşa beraat verildi

Mardin’de bir kadını 6 ay boyunca sistematik olarak tecavüz eden uzman çavuş Ömer Ayas hakkında açılan davada mahkeme, beraat kararı verdi.

Mardin’de, 19 yaşındaki kadını 2018 Aralık ayından 2019 Haziran ayına kadar tehdit ederek, sistematik bir şekilde tecavüz eden 70’inci Mekanize Alay Komutanlığı’nda görevli uzman çavuş Ömer Ayas’ın “Tehdit, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ile “Nitelikli cinsel istismar” suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.  Duruşmaya sanık Ayas ve tecavüze uğrayan kadın katılmazken taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı avukat duruşmada hazır bulundu. Yapılan kimlik tespitinin ardından duruşmaya geçildi.

Savcılık ‘Rıza’ gördü

Savcılık celse arasında verdiği mütalaasını tekrar ederek, “Katılan ile rızasına dayalı olarak birliktelik yaşadıkları” ve “Sanığın tutarlı beyanına itibar edilmesi gerektiği” ni belirterek, berat talebinde bulundu.

Ses kayıtları faile ait

Duruşmada söz alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı, sanığın cezalandırılmasını istedi. Mardin Barosu Kadın Hakları İzleme Merkezi avukatlarından Mihrican Can; mütalaaya katılmadıklarını belirterek, dosyaya daha önce sundukları savunmalarını tekrar ettiklerini ifade etti. Kadının ilk başvuru yaptığı dönem korku içinde olduğunu dile getiren Can, kadınların başlarına bu tür olaylar geldiğinde olaydan hemen sonra şikayette bulunamamalarının olağan olduğunu kaydetti.  Avukat Can, “Sanık ses kayıtlarının kendisine ait olduğunu ikrar etmiştir. Sonrasında bu ses kayıtlarını kadının intihar etmemesi için attığını öne sürmüştür. Sanığın bahsettiği eylemler ile müvekkilin bahsettiği eylemlerin tarihi uyuşmaktadır. Dolayısıyla biz mütalaayı kabul etmiyoruz. Sanığın en üst hadden cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.  Sanık avukatı da savunmasında ses kayıtlarının müvekkiline ait olduğunu belirtirken, beraat mütalaasına katıldığını söyledi.

Beraat verildi

Kısa bir aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, gerekçeli kararı sonra açıklamak kaydıyla sanığın suçunun sabit olmadığı iddiasıyla beraat kararı verdi.  (MA)