SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yeni ek zam kararı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, SSK ve BaÄŸ-Kur emeklilerinin Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranının yüzde 49,25’e yükseltildiÄŸini duyurdu. Bakan Işıkhan, bu kararla tüm emeklilerin aynı oranda zam almasının saÄŸlandığını belirtti.

Bakan Işıkhan’ın paylaÅŸtığı mesajda ÅŸu ifadeler yer aldı:

“CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın talimatlarıyla 2024’ü Emekliler Yılı ilan etmiÅŸtik. Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceÄŸiz. Bir güzel haberi de paylaÅŸmak istiyorum; SSK ve BaÄŸ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını saÄŸlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun.”

ErdoÄŸan, 16 Ocak’taki Kabine Toplantısının ardından emeklilere yüzde 5 oranında zam yapıldığını açıklamıştı. Ancak emekliler yapılan zammı yetersiz bularak eleÅŸtirmiÅŸti.

En düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltilmesi ile SSK ve BaÄŸ-Kur emekli maaÅŸlarında ek yüzde 5 artış içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 18 Ocak’ta kabul edilmiÅŸti.

Emeklilerin yeni maaşları ne kadar olacak?

Bakan Işıkhan’ın açıkladığı yeni zam oranına göre, SSK ve BaÄŸ-Kur emeklilerinin yeni maaÅŸları şöyle olacak:

– En düşük SSK emekli aylığı: 10 bin lira
– En düşük BaÄŸ-Kur tarım emekli aylığı: 10 bin lira
– En düşük BaÄŸ-Kur esnaf emekli aylığı: 10 bin lira
– En yüksek SSK emekli aylığı: 15 bin lira
– En yüksek BaÄŸ-Kur tarım emekli aylığı: 15 bin lira
– En yüksek BaÄŸ-Kur esnaf emekli aylığı: 15 bin lira

Emeklilerin yeni maaşları, Şubat ayında ödenecek.