Sinan Ateş Suikastı Davasında Adalet Arayışı

Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili davada, CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel’in yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Davada yargılanan 22 kiÅŸiden 12’sinin tutuklu olduÄŸu bu süreçte, Özel, esas azmettiricilere dair gizli dosyaların önemine vurgu yaptı. Özel, “O dosyada Olcay Kılavuz ve birçok siyasi figür var; ancak bu kiÅŸiler davaya dahil edilmiyor,” dedi.

Özgür Özel, “EÄŸer buradaki birkaç katile ceza verilirse, ama asıl suçlular görmezden gelinirse, bu adalet anlayışı ne zaman gerçekleÅŸecek?” diye sordu. Sinan Ateş’in davasında katillerin derhal ceza almasını beklediklerini ifade eden Özel, adaletin saÄŸlanmadığı takdirde bu olayların çözümsüz kalacağını belirtti.

Toplumun Duyarlılığı ve Adalet Talebi

Özel’in açıklamalarının ardından, Sincan Cezaevi önünde düzenlediÄŸi basın toplantısında, “EÄŸer bilgileriyle bilerek susturulursa, hepimiz Sinan Ateş’in yanında oluruz,” ifadesi toplumsal bir dayanışmanın ve adalet arayışının sembolü oldu. “Ä°yiler ve kötülerin ittifakı” diyerek durumu deÄŸerlendiren Özel, tüm halkı iyilerin yanında durmaya çağırdı ve Cumhur Ä°ttifakı’nın bu cinayetle yüzleÅŸmesi gerektiÄŸini vurguladı.