RTÃœK’ten muhalif kanallara ceza yaÄŸmuru!

Radyo ve Televizyon Ãœst Kurulu (RTÃœK), seçim sonrası muhalif kanallara ceza yaÄŸdırdı. FOX TV, Halk TV, Tele 1 ve Flash Haber, RTÃœK’ün hedefindeki kanallar oldu. Bu kanallara, seçim yayınlarında dile getirdikleri eleÅŸtiriler ve iddialar nedeniyle üst sınırdan idari para cezası verildi.

RTÃœK Ãœst Kurul Ãœyesi Ä°lhan TaÅŸcı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, RTÃœK’ün basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkına karşı her türlü engellemeye hızla giriÅŸtiÄŸini belirtti. TaÅŸcı, bugünkü kararlara kendisi ve Tuncay Keser’in karşı oy kullandığını ifade etti.

FOX TV’ye, seçim gecesi yayınında program konuÄŸu ÇiÄŸdem Toker’in “demokrasi sandıktan ibaret deÄŸildir” sözleri nedeniyle yüzde 5 idari para cezası verildi. Halk TV’ye ise, Ä°smail Küçükkaya’nın sunduÄŸu programda konuk olan Ãœmit ÖzdaÄŸ’ın “Seçim sonucuna hukuken saygım var, politik olarak yok” sözleri nedeniyle yüzde 5 idari para cezası uygulandı.

Tele 1’e de, Emre Kongar ve Merdan YanardaÄŸ’ın sunduÄŸu programda oy pusulalarına iliÅŸkin iddiaları nedeniyle yüzde 3 idari para cezası verildi. Ayrıca kanalın aynı reklam kuÅŸağındaki yayınlarına da 3 ayrı rapor düzenlenerek yüzde 3 ceza kararı alındı.

Flash Haber’e ise, Demokrat Parti Ä°stanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un Sinan OÄŸan’ın Cumhur Ä°ttifakına katılmasını eleÅŸtirmesi nedeniyle yüzde 3 idari para cezası verildi. Ayrıca kanalın Erk Acarer’i yayın konuÄŸu yapması ve Acarer’in iddiaları nedeniyle de ceza uygulandı.

RTÃœK’ün bu kararlarına muhalif kanallardan ve izleyicilerden tepki yaÄŸdı. RTÃœK’ün televizyonların sesini kısmak için harekete geçtiÄŸi ve seçim sonuçlarının meÅŸruiyetini tartışmaya açtığı belirtildi.