14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali seyircisiyle buluşuyor

14.Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 1-15 Temmuz tarihleri arasında sanatseverlere zengin bir program sunuyor.

Festivalin teması “Opera Sanatının Evrensel Dili” olarak belirlenmiş. Festival, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen opera sanatçılarını, orkestralarını ve koro gruplarını bir araya getiriyor.

Festivalin açılış konseri 1 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek. Konserde, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Orkestrası ve Korosu eşliğinde solistler, seçkin opera eserlerinden bölümler seslendirecek.

Festivalin diğer önemli etkinlikleri arasında, 3-4 Temmuz’da Süreyya Operası’nda sahnelenecek olan “Don Giovanni” operası, 6-7 Temmuz’da Zorlu PSM’de izleyiciyle buluşacak olan “La Traviata” operası, 8-9 Temmuz’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleştirilecek olan “Türk Bestecilerinden Opera Gala Konseri”, 10-11 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan “Aida” operası ve 13-14 Temmuz’da Zorlu PSM’de gösterilecek olan “Madama Butterfly” operası sayılabilir.

Festivalin kapanış konseri ise 15 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak. Konserde, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Orkestrası ve Korosu eşliğinde solistler, ünlü opera eserlerinden aryalar ve koro parçaları seslendirecek. Festivalin biletleri Biletix’ten satın alınabilir.

14.Uluslararası İstanbul Opera Festivali, opera sanatının güzelliğini ve çeşitliliğini İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarında yaşatmayı amaçlıyor. Festival, hem yerli hem de yabancı opera severler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.