Özak Tekstil işçileri 42 gündür direniyor

Urfa’nın Halilye ilçesindeki 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren Özak Tekstil işçileri, sendikal hakları için baÅŸlattıkları direniÅŸlerini 42. gününde de sürdürüyor.

İşçiler, bugün Halilye ilçesinde bulunan Topçu Meydanı’nda bir açıklama yaptı. Açıklamaya, Halkların EÅŸitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili Ferit ÅženyaÅŸar ile Urfa Emek ve Demokrasi Platformu da katıldı. Ayrıca sendikalı oldukları için iÅŸten çıkarılan Haran Ãœniversitesi işçileri de eyleme destek verdi.

Açıklamada konuÅŸan DEM Parti Milletvekili Ferit ÅženyaÅŸar, işçilerin haklı mücadelesinin yanlarında olduklarını belirtti. ÅženyaÅŸar, “Adaletin yanındayız’ diyen iktidar vekilleri, Özak işçileri görmedi. Dünyadaki bütün işçi eylemlerinde kazanan işçiler olmuÅŸtur. Biz de Urfa’da Özak işçilerinin eyleminin sonuç bulacağına inanıyoruz. Her zaman emekçilerin yanında olacağımızı buradan bir kere daha belirtiyoruz” diye konuÅŸtu.

Özak Tekstil işçilerinden Yıldız BaÄŸcı, BirleÅŸik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası’na (BÄ°RTEK-SEN) üye oldukları için iÅŸten çıkarıldıkları ve baskıyla karşılaÅŸtıklarını aktardı. BaÄŸcı, “42 gündür, görmediÄŸimiz kötü muamele, yemediÄŸimiz cop, tazyikli su ve biber gazı kalmadı. Karşımıza çıkan tek bir devlet kurumu kalmadı. 42 gündür sırasıyla patron, sarı sendika, valilik, jandarma, müftülük, emniyet, patron basını, savcılık, hakim, belediye karşımıza dikildi. Görüşme yaptığımız bütün yetkililer ağız birliÄŸi yapmışçasına BÄ°RTEK-SEN’i sorguladı. BaÅŸka sendikaya üye olmamız gerektiÄŸini söylediler. Bu direniÅŸ yalnız Özak işçilerinin deÄŸil, işçi sınıfının, ekmek, onur ve haysiyet direniÅŸidir” diye konuÅŸtu.

Yağcı, talepleri karşılanıncaya kadar direnişlerinin süreceğini vurguladı.

İşçilerin Talepleri

Özak Tekstil işçilerinin talepleri şu şekilde:

  • Ä°ÅŸten çıkarılan işçilerin geri alınması
  • SendikalaÅŸma hakkının tanınması
  • Ä°ÅŸyerinde sendikal baskının sona erdirilmesi
  • Ä°ÅŸyerinde insanca çalışma koÅŸullarının saÄŸlanması