Öğrenci yurdundaki namaz baskısına tepki: ‘Çocuklar tarikatların kucağına itiliyor’

Bursa’da bir öğrenci yurdunda yaÅŸanan namaz baskısı, velilerin ve öğrencilerin tepkisine neden oldu. Selahattin Aktar Öğrenci Yurdu’nda görevli yurt müdürü, öğrencileri cuma ve yatsı namazlarına gitmeye zorladığı iddia edildi. Ayrıca yurtta kalan öğrencilerin tarikatlarla iliÅŸkilendirildiÄŸi ve tarikatların etkinliklerine katılmaya teÅŸvik edildiÄŸi de öne sürüldü.

Artı Gerçek’ten Ezgi Bulut’un haberine göre, yurtta kalan bir öğrencinin velisi, yaÅŸananları şöyle anlattı: “Yurt müdürü, çocukları cuma namazına götürüyor. Yatsı namazına da götürmek istiyor ama çocuklar istemiyor. Çocuklarımızın dersleri var, uyumaları gerekiyor. Bizim çocuklarımızın dini inancına saygı duyuyoruz ama bu baskı deÄŸil mi? Çocuklarımız tarikatların kucağına itiliyor.”

Veliler, yurt müdürünün aynı zamanda bir tarikatın mensubu olduÄŸunu ve öğrencileri tarikatın etkinliklerine katılmaya yönlendirdiÄŸini iddia etti. Velilerden biri, “ÇocuÄŸum bana, ‘Baba beni buradan al, burada tarikat var’ dedi. Yurt müdürü, çocuklara tarikatın kitaplarını veriyor, sohbetlerine götürüyor. Çocuklarımızın psikolojisi bozuluyor” dedi.

Veliler, Milli EÄŸitim Bakanlığına baÄŸlı bir yurtta böyle bir baskının kabul edilemez olduÄŸunu belirterek, yetkililerden sorunu çözmelerini istedi. Veliler, “Biz çocuklarımızı devletin güvencesinde olduÄŸunu düşünerek bu yurda verdik. Ama devletin yurdunda tarikat faaliyetleri yapılıyor. Bu nasıl olur? Bu konuda kimse bize yardımcı olmuyor. Bakanlığa ÅŸikayet ettik ama sonuç alamadık” diye konuÅŸtu.

Bu haber, Bursa’da yaÅŸanan namaz baskısını ve velilerin tepkisini aktarmak için Artı Gerçek’in haberinden yararlanarak hazırlanmıştır. Bu bir blog yazısıdır ve profesyonel bir üslupla yazılmıştır.