Nükleere karşı imza kampanyası

MERSÄ°N – Mersin Nükleer Karşıtı Platformu, Akkuyu’da kurulmak istenilen Nükleer Santralin yapımına karşı imza kampanyası baÅŸlattı. Kampanyayı büyütmeyi hedefleyen platform üyeleri, 15 Åžubat’a kadar sürdürecekleri kampanya kapsamında on binlerce imza toplamayı amaçlıyor.

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu, Akkuyu Mahallesi Büyükeceli mevkiinde kurulmak istenen Nükleer Santralin yapımına karşı imza standı kurdu. Özgür Çocuk Parkı’nda kurulan ve yurttaÅŸlar tarafından yoÄŸun ilgi gösterilen stant 15 Åžubat tarihine kadar açık kalacak. Konuya iliÅŸkin konuÅŸan Platform aktivisti Ercan Uçuk, topladıkları imzaları Nükleer Santral Çevresel etki DeÄŸerlendirme Raporu’nun (ÇED) iptali için açtıkları davada mahkemeye sunacaklarını belirtti. Nükleer santralin doÄŸaya ve insan yaÅŸamına verdiÄŸi zararların boyutunun bilimsel araÅŸtırmalar ile ortaya konulduÄŸunu aktaran Uçuk, ne kentlerinde nede dünyada nükleer santral istemediklerini dile getirdi.

Mersin genelinde birçok farklı noktaya imza stantları kuracaklarını kaydeden Uçuk, kuracakları imza stantlarında on binlerce imza toplamayı hedeflediklerini belirtti. Mersin’de yaÅŸayan herkesin imza vermesi gerektiÄŸini belirten Uçuk, “Halka raÄŸmen bu santrali yapamayacaklar” dedi.