CHP’li Ä°lgezdi’den Kadın Cinayetleri Tepkisi: “AKP Ä°ktidarı İçin Kadının Adı Bile Yok

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetle ilgili önemli açıklamalar yaptı. İlgezdi, AKP iktidarını eleştirerek kadın cinayetlerinin arttığını vurguladı.

İlgezdi, açıklamasında şunları söyledi:

“AKP yetkilileri ve bakanlar, kadına ÅŸiddete karşı önlem aldıklarını söyleseler de kadın cinayetlerinde bu yılın ilk 4 ayında son dört yılın en yüksek rakamlarına ulaşıldı. Kadına ÅŸiddet ve cinayetlerin azaldığı iddiaları gerçekleri yansıtmıyor. AKP iktidarı için kadının adı bile yok. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı baÅŸta olmak üzere bakanlıkların aldığı önlemler yetersiz kalıyor ve bunun bedelini kadınlar hayatlarıyla ödüyor. Erkek ÅŸiddeti her geçen gün artıyor. Ä°stanbul SözleÅŸmesi’nden bir gecede çıkmak, artan ÅŸiddetin önünü açıyor.”

Ä°lgezdi, 2024’ün ilk 4 ayında 147 kadının erkek ÅŸiddetine kurban gittiÄŸini belirtti. Türkiye’de kadınların yaÅŸam mücadelesi verdiÄŸini vurgulayan Ä°lgezdi, Nisan ayında 33 kadının öldürüldüğüne dikkat çekti. Aydın’da bir kadının, kendisini rahatsız eden bir adamı polise bildirmesine raÄŸmen evinin önünde öldürülmesinin, AKP iktidarının kadınları koruyamadığını gösterdiÄŸini söyledi.

Bu açıklamalar, Türkiye’de kadın cinayetlerinin artışı ve bu konuda alınan önlemlerin yetersizliÄŸi konusundaki endiÅŸeleri yeniden gündeme getirdi.

NHY / Bir Gün Gazetesi