Putin, ABD başkanlık yarışında tercihinin Joe Biden olduğunu söyledi

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, ABD BaÅŸkanı Joe Biden’ı Donald Trump’a tercih ettiÄŸini söyledi. Putin, Biden’ın “daha deneyimli ve öngörülebilir” olduÄŸunu belirtti.

Putin, Biden ile yaptığı zirveden sonra yaptığı açıklamada, iki liderin birçok konuda anlaÅŸmazlık yaÅŸadığını ancak “yapıcı” bir diyalog kurduklarını ifade etti. Putin, Biden’ın “profesyonel” bir siyasetçi olduÄŸunu ve Trump’ın aksine “sistem içinde” yetiÅŸtiÄŸini vurguladı.

Putin, Biden’ın Rusya ile iliÅŸkileri geliÅŸtirmek istediÄŸini ancak bunun karşılıklı çıkarlara dayanması gerektiÄŸini söyledi. Putin, Biden’ın Rusya’nın egemenliÄŸine saygı duyduÄŸunu ve insan hakları konusunda da hassas olduÄŸunu kaydetti.

Putin, Biden ile Trump arasındaki farklılıkları şöyle özetledi: “Biden daha deneyimli ve öngörülebilir. Trump ise daha spontane ve sıra dışı. Her ikisi de yetenekli insanlar ama farklı tarzları var.”

Putin, Biden ile Trump arasında kimin daha iyi bir lider olduÄŸu sorusuna ise yanıt vermedi. Putin, “Bu Amerikan halkının kararıdır. Biz her iki baÅŸkanla da çalışmaya hazırız” dedi.