Epstein kurbanı olduÄŸu iddia edilen on iki kiÅŸi FBI’a dava açtı

Epstein davası ABD’nin en büyük cinsel skandallarından biri. Åžimdi, on iki şüpheli Epstein maÄŸduru seslerini duyuruyor. Onlar Federal SoruÅŸturma Bürosu FBI’a karşı ağır suçlamalarda bulunuyorlar.

ABD’de, ÅŸimdiye kadar anonimleÅŸtirilmiÅŸ on iki davacı, ölen cinsel suçlu Jeffrey Epstein’a karşı yetersiz soruÅŸturmalar nedeniyle Federal SoruÅŸturma Bürosu FBI’a dava açtı. Mahkeme belgelerinde isimleri açıklanmayan on iki davacı, FBI’ın Epstein’in çocuk ve genç kızlara olan ilgisini yeterince araÅŸtırmadığını ve görmezden geldiÄŸini iddia ediyorlar.

“FBI, Amerikan halkının ondan beklediÄŸi iÅŸi yapmayarak, Jeffrey Epstein’in seks ticareti ve birçok çocuk ve genç kadının cinsel istismarını yirmi yılı aÅŸkın bir süredir mümkün kılmıştır” denilen dava dilekçesinde belirtiliyor. New York’ta bir mahkemeye sunulan dava, FBI’ın Epstein’in seks ticaret ağındaki rolünü bir kez ve herkes için netleÅŸtirmeyi amaçlıyor.

On iki davacı, belirli bir tazminat talep ediyor. Geçen ay mahkeme belgelerinin yayınlanmasının ardından, Epstein ve eski sevgilisi Ghislaine Maxwell ile bağlantılı olduğu iddia edilen 150 ila 180 kişinin kimliklerinin belirtildiği belirtiliyor. Yaklaşık bin belge sayfasının yayınlandığı belgelerde, eski ABD başkanları Bill Clinton ve Donald Trump da dahil olmak üzere, bu bağlamda herhangi bir yanlış davranışla suçlanmayan kişiler de belirtiliyor.

Epstein, bir zamanlar ABD ve yurtdışındaki yüksek profilli kiÅŸilerle iliÅŸkileri olan güçlü bir yatırımcıydı. ABD yargısı, nihayetinde genç kadınlar ve kızların tecavüzü ile suçladı, ancak 2019’daki ölümü nedeniyle mahkemeye çıkarılamadı. Eski iÅŸ adamı, New York’taki hücresinde intihar etmiÅŸti.

Polis, sürekli şikayet ve ip uçlarına ulaştığı halde yeterli takibi yapmadı

Åžimdi FBI’a karşı açılan dava, ABD Federal Polisinin 1996 ile 2006 yılları arasında Epstein ve ortaklarının cinsel suçlar ve insan hakları ihlalleri hakkında defalarca rapor, ÅŸikayet ve ipuçları aldığını ancak bunları yeterince takip etmediÄŸine dayanıyor.

ÖrneÄŸin, Palm Beach polisinin 2005 yılında FBI’ı, 14 yaşındaki bir kızın Epstein’in mülküne cinsel iliÅŸki için getirildiÄŸi konusunda bilgilendirdiÄŸi belirtiliyor. Ancak FBI’ın bir yıl sonra soruÅŸturma baÅŸlattığı ifade ediliyor. Dava dilekçesinde, FBI’ın “ciddi ihmalinin”, on iki davacı için “Jeffrey Epstein’in ellerindeki sürekli cinsel istismara” neden olduÄŸu belirtiliyor.

  • MHY/ ntv.de