AKP’li Vekil Deprem Yardımlarını Fabrikasına Götürdü

AKP Antep Milletvekili Mehmet Eyup Özkeçeci’nin, deprem felaketinde yurttaşların gönderdiği yardımları “fabrikasına götürdüğü” ortaya çıktı. Skandalı doğrulayan Özkeçeci’nin, “Evet, yardımları fabrikamıza götürdük. Vatandaşların yardımlarıydı” demesi dikkat çekti.

BirGün Gazetesi’nden İsmail Arı tarafından ortaya çıkarılan skandala göre, kamudan aldığı milyonlarca liralık ihalelerle gündem olan AKP Antep Milletvekili Mehmet Eyup Özkeçeci, 6 Şubat 2023 depreminde Gaziantep’e gönderilen yardımları, şahsına ait “Ünal Sentetik Dokuma” isimli fabrikasına taşıttı. Depremzedeler, devlet kurumlarının yetersiz kaldığı enkaz çalışmalarında halkın yardımlarıyla hayatta kalmaya çalışırken, Özkeçeci’nin fabrikasında jeneratör, ısıtıcı gibi yardımların stoklanması tepkilere yol açtı.

BirGün’e konuşan Özkeçeci, durumu kabul ederek yardımların fabrikada toplandığını doğruladı. Ancak yardımların ne zaman ve nereye gönderildiği konusunda net bir açıklama yapmadı. Gaziantep Şahinbey Belediye Meclisi’nin eski CHP’li üyesi Uğur Kalkan ise, yardımların fabrikada stoklanmasını eleştirerek, etik dışı bir davranış olarak değerlendirdi.

Bu olayın yanı sıra, Özkeçeci’nin kamuya 115 milyon TL’lik çuval satışına ilişkin skandal da kamuoyunun tepkisini çekmiş durumda. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, bu skandallara karşı sert açıklamalarda bulundu ve hukuksuzluğun sürdürülemez olduğunu belirtti.

  • NHY / İsmail Arı, BirGün