Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Filmleri Açıklandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ulusal yarışma filmleri belli oldu. 5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, toplam üç kategoride filmler yarışacak. Ulusal uzun metraj film yarışmasında 12 film, kısa film yarışmasında 10 film ve belgesel yarışmasında ise 8 film izleyiciyle buluşacak.

Uzun Metraj Film Yarışmasında Yer Alacak Filmler

Bu yılki ulusal uzun metraj film yarışmasının ön seçici kurulu Prof. Dr. Nilay Ulusoy, Seçil Tanel ve Tunca Arslan’dan oluşuyor. Ana jüri ise yönetmen Ferzan Özpetek başkanlığında, sanat yönetmeni Deniz Göktürk Kobanbay, oyuncu Gökçe Bahadır, oyuncu İlker Kaleli, Doç. Dr. Melis Behlil, yönetmen ve yapımcı Melisa Önel ve müzisyen Mercan Dede gibi isimlerden oluşacak. Yarışmaya katılacak filmler arasında “Acı Kahve” (Yönetmen: Soner Sert), “Ayşe” (Yönetmen: Necmi Sancak) ve “Balinanın Bilgisi” (Yönetmen: Önder Şengül) gibi dikkat çeken yapıtlar bulunuyor.

Kısa Film ve Belgesel Yarışmalarında Heyecan Dorukta

Ulusal kısa film yarışmasında 10 film, ulusal belgesel film yarışmasında ise 8 film yarışacak. Kısa film yarışmasının jürisi Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa, Meral Özçınar ve Özge Özyılmaz tarafından oluşturulurken, belgesel film yarışmasında Ahmet Yeşiltepe, Jale İncekol ve Doç. Dr. Nurdan Tümbek Tekeoğlu jüri üyeliği yapacak. Yarışmada “Ağlamak Serbest Gülmek Yasak” (Oğuzhan Akalın) ve “Suyun Hakkı” (Onur Mehame) gibi projeler merakla bekleniyor.

Toplamda 5 milyon lira ödülün dağıtılacağı festivalin ödülleri, 12 Ekim’deki kapanış töreninde sahiplerini bulacak. Bu yılki festivale damga vuracak filmleri ve etkinlikleri büyük bir heyecanla bekliyoruz.