Kopenhag’da Greta Thunberg’in de Gözaltına Alındığı İsrail Karşıtı Gösteriler

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilerde ünlü çevre aktivisti Greta Thunberg de gözaltına alındı. Kopenhag Üniversitesi’nde Filistin yanlısı öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen İsrail karşıtı protestolara müdahale eden Kopenhag polisi, protestoculara müdahale ederken altı kişiyi gözaltına aldı.

Polis sözcüsü, yaklaşık 20 kişinin bir binanın girişini engellemesinin ardından altı kişinin gözaltına alındığını belirtti. Gözaltına alınanların kimlikleri belirtilmemiş olsa da, İşgale Karşı Öğrenciler Örgütü’nün sözcüsü, Thunberg’in de Gazze’ye yönelik savaşa karşı düzenlenen protestoda gözaltına alındığını doğruladı. Danimarka medyası, Thunberg’in kelepçeli ve omuzlarında Filistin kefiyesi olduğu bir fotoğrafını yayımladı.

Protestocu Talepleri

Kopenhag polis sözcüsü, gösteriyle bağlantılı olarak altı kişinin tutuklandığını ve bu kişilerin binaya zorla girişi engellediklerinden şüphelenildiğini ifade etti. İşgale Karşı Öğrenciler Örgütü, yaptığı açıklamada, Filistin’deki durum daha da kötüleşirken Kopenhag Üniversitesi’nin İsrail’deki akademik kurumlarla işbirliğini sürdürmesini eleştirdi. Örgüt, üniversitenin merkez yönetimine akademik boykot talebinde bulundu.

Filistin yanlısı protestocular, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırılarını ve Filistin topraklarının işgalini protesto etmek için ABD ve Avrupa’daki üniversitelerde eylemler düzenlemeye devam ediyor. Bu gösteriler, uluslararası alanda dikkat çekiyor ve Filistin davasına destek vermeyi amaçlıyor.

  • NHY / ANKA Haber Ajansı