Özgür Özel, Sanatçı Suavi’yi Evinde Ziyaret Etti

30 Ağustos günü Konya Seydişehir’de planlanan konseri iptal edilen sanatçı Suavi, geçtiğimiz günlerde Beykoz’da verdiği konser sırasında da tepki görmüştü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Suavi’ye destek olmak amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

İstanbul’da Suavi’nin evinde gerçekleşen ziyarette, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de hazır bulundu. Görüşmenin ardından Özgür Özel, sosyal medya hesabından ziyarete dair açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel’in Destek Mesajı

Özgür Özel, sanatçılar hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Değerli sanatçımız Suavi’yi İstanbul’daki evinde ziyaret ettim. Suavi’nin konserlerine yönelik saldırıları kınıyor, sözde tepkiler nedeniyle daha önce planlanan konserlerinin iptal edilmesini de asla doğru bulmuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak da, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak da sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz. Sanatçıların, siyasi görüşleriyle, etnik kimlikleriyle, mezhepleriyle değil, sanatlarıyla, performanslarıyla ve yetenekleriyle ilgileniyoruz.”

Olayın Arka Planı

30 Ağustos’taki Konya Seydişehir konserinin, MHP’nin gençlik örgütü Ülkü Ocakları’nın tepkisi üzerine iptal edilmesi geniş yankı uyandırmıştı. Bu durumun kamuoyunda büyük tepki toplaması üzerine, Özgür Özel’in bu ziyareti, sanatçılara yönelik desteğin bir göstergesi olarak algılandı. Suavi’nin yaşadığı bu süreç, sanat ve siyaset ilişkileri açısından önemli bir gündem maddesi olmaya devam ediyor.