MHP’in Hedef GösterdiÄŸi Suavi’nin SeydiÅŸehir’de VereceÄŸi Konser Ä°ptal Edildi

Lavc59.13.101

Suavi’nin 30 AÄŸustos’ta, SeydiÅŸehir Belediyesi’nin düzenlediÄŸi organizasyonda vereceÄŸi konser iptal edildi. Belediye BaÅŸkanı Hasan Usta, sosyal medya hesaplarından Suavi’nin yer almadığı konser tanıtımını paylaÅŸarak iptalin duyurusunu yaptı. SeydiÅŸehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ä°ÅŸler Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, bu karar 19 AÄŸustos tarihinde Beykoz’daki konserde yaÅŸanan olaylar nedeniyle alındı. Belediye yetkilileri, “Herkesin güvenliÄŸi için böyle bir karar aldık” dedi.

Suavi’nin Tepkisi

Suavi’ye konserin iptal kararı belediye baÅŸkanı tarafından telefonla bildirildi. Suavi, iptal gerekçesinin güvenlik olarak gösterilmesini eleÅŸtirdi ve bu kararın politik nedenlerle alındığını belirtti. Sanatçı, “Ben korkmuyorum, sen niye korkuyorsun?” diyerek karara tepkisini dile getirdi. Suavi’nin açıklamalarında CHP’li yetkililerin de kendisini arayarak belediye baÅŸkanının bu kararına üzüldüklerini belirttiklerini ifade etti.

Suavi, MHP ve AKP’nin baskıları nedeniyle konserin iptal edildiÄŸini ve Beykoz’daki konserde yaÅŸanan herhangi bir olay olmadığını söyledi. Ayrıca, ilçede güvenliÄŸin saÄŸlanamadığı gerekçesini eleÅŸtirerek, “Hrant Dink’i, UÄŸur Mumcu’yu kim korudu, sana mı kaldı beni korumak?” diyerek tepkisini gösterdi. Suavi’ye göre, iptal kararının arkasında ciddi politik baskılar ve korkular yatmakta.

SeydiÅŸehir Ãœlkü Ocakları BaÅŸkanı Akın Bozkurt, Suavi’nin konserinin milli hassasiyetlere uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildiÄŸini belirtti. Bozkurt, konserin iptal edilmesiyle milli vicdandaki yaranın büyümeden kapandığını iddia etti. Bu açıklamalar, konserin iptal kararının ne kadar politik bir zeminde alındığını bir kez daha gözler önüne seriyor.